Артем Кичак: «Важливо правильно обирати позицію»

Артем Кичак: «Важливо правильно обирати позицію»

На підготовчому зборі в Ізраїлі у тренуваннях беруть участь чотири воротарі. Нарівні з Шовковським, Ковалем та Бойком «пост №1» розраховує зайняти 21-річний Артем Кичак.

- Артеме, це ваш перший збір із першою командою «Динамо». Як проходять тренувальні будні?

- Збір перший, але я вже майже рік тренуюся з «Динамо», тому до вимог і навантажень встиг звикнути. У березні минулого року, після двох зимових місяців підготовки з «Динамо-2», Михайло Михайлов повідомив, що тепер я буду працювати з першою командою. Влітку на збір до Австрії не поїхав через невелику травму.

- Чим відрізняється підготовка, приміром, першої та другої команд «Динамо»?

- У принципі, відмінності невеликі. Скрізь хороші умови для проживання, а тренування залежать від головного тренера. Юрій Сьомін хороший фахівець, який має великий досвід роботи та досягав високих результатів.

- На тренуваннях воротарі більшу частину часу працюють з Михайлом Михайловим. Яка специфіка його методик?


- Михайло Леонідович великий акцент робить на моделюванні ігрових ситуацій та наших діях у них. Багато часу приділяється правильному вибору позиції, адже від цього на 50 відсотків залежить, наскільки правильно ти зіграєш у ситуації. Відпрацьовуємо гру ногами.

- Перейшовши до тренувань з основним складом «Динамо», спочатку складнощі виникали?

- Спочатку довелося непросто. Тут доводиться швидше приймати рішення, дуже висока ціна помилки. Поки мені лише одного разу довірили місце у воротах в офіційному матчі.

- У ньому «Динамо» в рамках Кубка України перемогло «Севастополь» 2:1. До пропущеного м’яча претензій не було?


- Після гри ми з Михайлом Михайловим розібрали кожну ситуацію. Коли нам забивали, мені потрібно було в момент удару перелаштуватися, зайнявши статичну позицію. Тоді було б більше шансів парирувати м’яча. Незважаючи на це, день дебюту в «Динамо» запам’ятаю назавжди.

- Зараз вам на тренуваннях доводиться справлятися з ударами визнаних майстрів. Кого з них можете відзначити?

- Складно сказати. Дуже сильний удар у Попова та Михалика. Неординарні рішення приймає Шевченко, завжди підступні «постріли» Ярмоленка та Єременка. Взагалі, хороші удари в усіх гравців, а воротар завжди має бути готовий впоратися з ними.

- Конкуренція серед воротарів зараз дуже висока. Якщо не вдасться стати в ній переможцем, розглядаєте інші варіанти продовження кар’єри?

- Зараз – ні. Я вірю в себе, і ставлю завдання стати першим воротарем «Динамо». Якщо не вийде, буду розглядати інші пропозиції, нічого поганого в цьому не бачу. Можливо, щоб заграти в «Динамо» спочатку потрібно набратися майстерності та досвіду в матчах за інший клуб. Прикладів цьому у футболі вистачає. Але зараз про це не думаю. Попереду збори, буду багато та старанно працювати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер