Артем Кравець: «Хочу повернути місце у складі»

Перше коло чемпіонату в самому розпалі. Але для нападника «Динамо» Артема КРАВЦЯ сезон тільки розпочався. Ледве набравши оберти на початку року, він був вимушений на довгих шість місяців залишитися без футболу через неприємну травму. Зараз Артем знову повернувся до гри й уже встиг провести перший матч після перерви – у неділю проти «Арсеналу». І хоча своєю грою нападник залишився не дуже задоволений, він не втрачає оптимізму і робить все можливе, щоб повернути собі місце в основному складі.

- Свій перший же матч ти провів в основному складі. Можливо, варто було спочатку зіграти за молодіжну команду?

- Можливо, але ігрову практику, звичайно ж, краще отримувати в матчах за основу. Адже це інший рівень, і до нього потрібно відразу звикати. Дуже вдячний тренеру, який довірив мені місце у складі. Для мене це, безумовно, позитивний досвід.

- Стегно не турбувало?

- У грі, слава Богу, ні.

- Швидко відчув ігровий ритм?

- Не до кінця, ще не на тому рівні, на якому хотілося б.

- М'яза ти надірвав на тренуванні збірної. Лікарі національної команди не догледіли?

- Ні, тут справа зовсім не в лікарях. Просто я отримав надмірне навантаження в іграх за клуб, от і вийшло, що м'язи недостатньо відновилися і не витримали. Спочатку казали, що реабілітація буде тривати два тижні, але в результаті я не грав до кінця сезону. Від цього ніхто не застрахований. Закінчилося тим, що 2-го липня мені зробили операцію.

- Через травму на невизначений термін було відкладено твій дебют у збірній. Адже ще в квітні ти міг вийти на поле проти англійців…

- Міг. Звичайно, прикро, що не зіграв за збірну. Безумовно, присутнє розчарування, що так і не допоміг команді в тих іграх, але не більше того. Такий собі «подарунок» на день сміху вийшов.

- На найближчу гру з Англією до Дніпропетровська поїдеш?

- Ні, в цей час у нас вже розпочнуться тренування.

- Напередодні травми ти за неповний місяць забив п'ять м'ячів, у тому числі й два на полі «Валенсії» в Кубку УЄФА. Не прикро було зупинятися, тільки набравши темп?

- На той момент я справді зловив свою гру. Але, на жаль, я вже нічого не можу змінити. Потрібно наново виходити і доводити свою спроможність, а також намагатися закріпитися в основному складі. Звичайно, це буде непросто зробити, але я буду намагатися.

- Футболісти, не задіяні в збірних, отримали чотири дні вихідних. Як їх проводиш?

- У мене не чотири вихідних, а два. Поки решта хлопців відпочиває, я тренуюся самостійно, оскільки хочу якомога скоріше набрати оптимальну форму. Оскільки я не їду ані до молодіжної, ані до національної збірної, паузу використовую з користю. Ми поговорили з головним тренером і вирішили, що мені немає сенсу відпочивати, оскільки я практично не грав.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер