Артем КРАВЕЦЬ: «Хотілося б знову перемогти «Валенсію»

Артем КРАВЕЦЬ: «Хотілося б знову перемогти «Валенсію»

Ми зв'язалися з форвардом «біло-синіх», який зараз перебуває у відпустці, щоб він прокоментував цю новину для відвідувачів офіційного сайту «Динамо» (Київ), поділився передчуттями щодо зборів та другої частини сезону, а також оцінив суперника киян в 1/16 ліги Європи – іспанську «Валенсію», проти якої він так себе добре проявив у 2009-му...

- Артеме, зараз у всіх футболістів заслужена відпустка. Як ви її проводите, де відпочиваєте, як збираєтеся зустрічати Новий рік?

- Я відпочиваю зі своєю коханою дружиною Анею зараз у Дубаї. Тут плануємо святкувати день народження Ані 21-го грудня й після цього повернутися додому. Новий рік будемо святкувати з друзями в Києві.

- Останні півроку ви провели в оренді в київському «Арсеналі». Чи стежили за виступами «Динамо» протягом цього періоду? Що можете сказати про гру, яку показує команда?

- Так, звичайно стежив та вболівав за команду. Можу сказати, що до завершення календарного року ситуація налагодилася й зараз є всі шанси боротися за найвищі місця в чемпіонаті, Кубку України та Лізі Європи.

- Президент «Динамо» Ігор Суркіс повідомив, що ви повертаєтеся до київського «Динамо». У вас була з ним розмова?

- Я спілкувався з Ігорем Михайловичем після розпаду київського «Арсеналу». Я дуже вдячний йому за підтримку, яку він постійно надає мені, й цей раз не став винятком. «Динамо» для мене не просто команда, а рідний дім, і я віддам усі сили, щоб віддячити президенту та вболівальникам за віру в мене та мої сили!

- В якому моральному стані перебуваєте, враховуючи, що «Арсенал» припинив своє існування ще до завершення першої половини сезону? Де підтримували форму?

- Було дуже неприємно, що хороша команда та чудовий колектив розпався. Але все одно в «Арсеналі» я знову відчув упевненість, і зараз морально готовий до будь-яких перешкод та випробувань, до будь-якої конкуренції. Підтримував форму з другою динамівською командою й навіть грав у двосторонці проти основи, де пощастило забити м'яч.

- Напевно, ви поїдете на збір разом із командою. Це буде ще одним шансом закріпитися в основному складі?

- Так, це буде шансом для мене. Я зроблю все, що зможу, щоб допомогти «Динамо», це завжди було моїм головним пріоритетом. Відчуваю в собі сили та впевненість у цьому!

- Літній збір ви також пройшли разом із командою, але Олег Блохін не розраховував на вас в офіційних матчах. Він казав, чого не вистачає, над чим потрібно працювати?

- У нас була розмова перед збором, тоді Олег Володимирович сказав, що все в моїх руках. Я був задоволений проведеними зборами й, гадаю, справив непогане враження. Але оскільки в команді було ще два нападники, а я шалено хотів грати якомога більше, прийняв рішення піти в оренду. Я хотів повернути впевненість, а вона з'являється лише в іграх.

- Як загалом склалися ваші стосунки з головним тренером? Чи відчуваєте, що зможете завоювати його довіру?

- Олег Володимирович хороший тренер. Я впевнений, що у нього все складеться з «Динамо». А заслуговувати довіру можна лише старанною роботою, адже тренер не ворог собі, він буде ставити до складу лише найсильніших. У своїх силах я впевнений та готовий скористатися тим часом, який тренер надасть мені на поле, максимально, на всі 100 відсотків.

- Ви маєте витримати конкуренцію з нападниками Ідейє та Мбокані, який прийшов до команди цього літа. Яка ваша думка про цих футболістів? Наскільки складно це буде зробити?

- Це дуже сильні форварди, вони справедливо вважаються одними з найкращих у чемпіонаті. Але я впевнений, що мені до снаги з ними не лише конкурувати, а й вигравати конкуренцію. Готуватися до зборів почну відразу після повернення до Києва, тому що хочу бути в найкращому стані.

- Ви сповнені рішучості залишитися в «Динамо», або розглядаєте пропозиції від інших команд – українських чи закордонних?

- До мене виявляє інтерес не один клуб і з України, і з Європи, навіть існують конкретні пропозиції. Але я навіть не хочу думати про те, щоб піти з київського «Динамо» й зроблю все для того, щоб залишитися. Своє майбутнє буду обговорювати лише з Ігорем Михайловичем, оскільки повністю йому довіряю й дуже поважаю його точку зору. Він не кинув мене у важку хвилину, в період моїх травм, і я дуже хочу віддячити йому за все своєю грою!

- Як оціните жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи та суперника «Динамо» «Валенсію»? В якому стані перебувають іспанці й чи до снаги буде з ними впоратися?

- Жереб як жереб, звичайний. Але буде цікаво знову зіграти з іспанцями. Зараз вони не такі сильні, як у попередніх наших зустрічах, але все одно – це дуже серйозний суперник, із ними буде дуже складно. Втім, у «Динамо» є всі шанси перемогти у цьому двоматчевому протистоянні.

- Чи не нагадує вам нинішня ситуація ту, яка була п'ять років тому, коли наша команда також у лютому зустрічалася (на фото) з «Валенсією»?

- Схожі моменти, безперечно, є. Плюс, ми знову граємо першу гру вдома. Але з того часу багато чого змінилося, з тієї команди майже нікого не залишилося, зараз це зовсім інший колектив і за манерою гри, і за виконавцями.

- У контексті майбутнього протистояння з іспанцями все частіше згадується ваше прізвище, адже саме завдяки вашим двом м'ячам у лютому 2009 року команда пройшла до наступного етапу, й в тому сезоні дійшла до півфіналу. Хотіли б ще раз зіграти проти «Валенсії»?

- Те, що ми тоді пройшли «Валенсію», було заслугою всього колективу, зізнаюся, це була дуже приємна перемога. Але життя не стоїть на місці, зараз хотілося б знову перемогти цього сильного суперника. Безумовно, у мене є величезне бажання взяти в цьому участь.

- Ваша присутність може особливо знадобитися, враховуючи те, що в першому матчі з «Валенсією» через дискваліфікацію не зможуть зіграти Андрій Ярмоленко та Дьємерсі Мбокані?

- Дуже шкода, що лідер сьогоднішньої команди Андрій Ярмоленко пропустить першу зустріч. Він дуже важливий зараз гравець для «Динамо». Сподіваюся, команда зможе компенсувати цю втрату. А про себе можу сказати, що, якщо тренер довірить мені час на полі, я не підведу!

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер