Артем Кравець мріє про Олімпіаду

Артем Кравець мріє про Олімпіаду
Артем Кравець

Гравці «Динамо» Артем Кравець і Микола Морозюк активно діяли в атаці в матчі молодіжних збірних України і Голландії. Суперник виявився сильною і організованою командою, підібрати ключі до воріт якої було справою не з легких. У результаті нульова нічия, яка дала тренеру Павлу Яковенку немало приводів для роздумів. Утім, головні матчі нинішнього скликання української «молодіжки» попереду. Нам же цікаво було дізнатися думку Артема і Миколи про матч з однією з найсильніших збірних Європи в цьому віці.

Артем КРАВЕЦЬ, нападник збірної України (U-21):

- Чому не вдалося виграти? Напевно, в завершальній стадії атаки не вистачало останньої передачі. Це головна причина, через яку ми не забили. Головне, що ми не пропустили і не програли. В товариських матчах тренер кожному футболісту дає можливість проявити себе повною мірою, тому вчора і сьогодні майже всі хлопці відіграли матчі повністю. «Арсенал», звичайно, був слабкіший.

- Підготовка до офіційних матчів проходить за планом?

- Так, це наш перший збір у нинішньому складі. Команда в нас хороша, є непогані шанси потрапити до фінальної частини турніру.

- Хлопців 1988-1989 рр. народження збирали і раніше. Можна сказати, що підготовка розпочалася не з нуля?


- Так, з багатьма хлопцями я був знайомий і раніше. З деякими познайомилися зараз. Отже, наша підготовка не розпочинається, а продовжується.

- Чи стане додатковою мотивацією можливість потрапити на Олімпійські ігри 2012 року в Лондоні?


- Звичайно! Я знав про це ще давно, коли був перший раз викликаний до збірної. Наш перший тренер Олександр Лисенко говорив про це. Це справді дуже велика мотивація, кожен футболіст мріє взяти участь в Олімпіаді.

 

* * *


Микола МОРОЗЮК, півзахисник збірної України (U-21):

- Звичайно, збірна Голландії – це не «Арсенал». З таким суперником грати приємно. Голландці – одна з найкращих команд Європи, яка завжди мала славу хорошої школи. Було цікаво подивитися, в якій формі ми знаходимося на даний момент, чого можемо досягти на тлі настільки сильного суперника. Я дуже задоволений, що ми зустрілися з командою високого рівня. Грати проти голландців було нелегко, але не сказав би, що вони показали щось надприродне.

- Ти вчора відіграв весь матч, сьогодні – майже тайм. Відчуваєш втому?

- Ні. Останнім часом у мене дуже мало ігрової практики в клубі, тому Павло Яковенко сказав, що буде максимально мене навантажувати в ігровому плані. Щоб через збірну я зміг поліпшити своє становище в клубі, де в мене зараз не найкращий період. Тому, чим більше граю, тим краще для мене. Тим паче, що я тривалий час не виходив на поле, і сили в мене накопичилися. Якщо чесно, перші 10-15 хвилин було важко, але потім втягнувся і все стало нормально. Тільки розігрівся – а вже кінець матчу.

- Вчора ти віддав три результативні передачі, сьогодні ж чимось примітним відрізнитися не спромігся…


- Позначився клас суперника. Якщо з «Арсеналом» певні речі «проходять», наприклад, був час для ухвалення рішення, можна було зіграти на паузі, то з голландцями потрібно думати на два кроки вперед і набагато швидше все виконувати. Якщо чесно, мені здається, що навіть у чемпіонаті України таких високих швидкостей немає.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер