Артем КРАВЕЦЬ: «На цей сезон я – гравець «Гранади», а як буде далі – подивимося»

Артем КРАВЕЦЬ: «На цей сезон я – гравець «Гранади», а як буде далі – подивимося»

- Завжди до збірної приїжджаю з величезним задоволенням. Приємно перебувати в розташуванні національної команди – тут завжди дуже хороша атмосфера.

- Уже спілкувалися з Андрієм Шевченком? Він вам розповів про свої вимоги?

- Поспілкуватися особливо часу ще не було, тому що ми лише сьогодні зібралися всі разом. Після обіду відпочивали. Але, думаю, в найближчі дні у нас обов'язково буде можливість поспілкуватися. Що стосується мого фізичного стану, він відмінний, а чи буду грати в майбутніх матчах – вирішувати тренерському штабу.

- У «Гранади» зараз не дуже добре йдуть справи в чемпіонаті. Як можете охарактеризувати період, який уже провели в Іспанії?

- Усі побутові питання я більш-менш закінчив (посміхається). У «Гранади» зараз справи, дійсно, не йдуть. Але сподіваюся, в майбутньому ми виправимо ситуацію. Що стосується мене особисто, то поки в мене все у клубі складається непогано. Дай боже, щоб усе так було і надалі.

- Який стан справ із вивченням іспанської мови?

- Сприймаю її та перебуваю у стадії навчання.

- У вас є досвід виступів у Німеччині, у «Штутгарті», чи можете порівняти ці дві країни?

- В Іспанії погода краща, мені вона однозначно більше подобається (посміхається). Стосовно всього іншого не замислювався.

- Чи бачитеся з Романом Зозулею або Євгеном Коноплянкою, вдається спілкуватися?

- З Євгеном складніше (посміхається). А ось із Романом ми спілкувалися, коли наші команди грали між собою. Загалом, у нас останнім часом був доволі напружений графік, багато матчів, тому кудись вибратися та поспілкуватися більш предметно часу не було.

- Уже встигли адаптуватися до тактичної схеми «Гранади»?

- Загалом, зараз уже весь світ переважно грає з одним нападником. І «Гранада» не виняток. Зараз до команди прийшов новий тренер, подивимося, які у нього будуть вимоги. Також в одного форварда грали й у «Штутгарті».

- Як ви домовлялися з «Динамо» поїхати грати до чемпіонату Іспанії? Сергій Ребров на вас не розраховував?

- Так сталося, це футбол. Скажу відверто, я почав простіше до цих речей ставитися. Я попрощався з усіма – з тренерським штабом, із хлопцями. На цей сезон я – гравець «Гранади», а як буде далі – подивимося. Немає сенсу щось казати, я хочу просто грати в футбол, отримувати від нього задоволення та насолоджуватися грою. Зараз це для мене найголовніше.

- Ходили чутки, що ви та Теодорчик не бачили себе в київському «Динамо» й самі попросили віддати вас в оренду, це правда?

- Не знаю стосовно Тео, але я був готовий до конкуренції. Напевно, це було спільним рішенням, адже більше ігрової практики я отримаю у «Гранаді». Повторюся, на цілий сезон я гравець цієї команди, тому всі думки пов'язані лише з нею. Головне, щоб усе складалося.

- У «Гранаді» відбулася зміна тренера. Вас запрошував один фахівець, а зараз команду очолив інший. Нові вимоги з'явилися?

- Запрошував та хотів мене бачити у своїх лавах весь клуб в особі й спортивного директора, й інших представників керівництва. Тож не думаю, що ставлення до мене якось зміниться. Про призначення нового головного тренера мені повідомили буквально сьогодні. Я з ним ще навіть не знайомий.

- Роман Зозуля, коли йшов до «Бетісу» з «Дніпра», зізнався, що погодився на зниження зарплати. Те ж саме можна сказати й про вас?

- Це було не найголовніше питання під час переговорів. Думаю, про це навіть не варто говорити.

- Попереду у збірної України два важливих матчі проти Туреччини та Косова. Що знаєте про майбутніх суперників?

- Чув прізвища деяких гравців Косова. А загалом, скажу чесно, поки що мало знаю про цю збірну. Про Туреччину інформації, звичайно ж, більше, й ми цю команду знаємо краще. Це хороша команда, ми дивилися багато ігор з їхнього минулого відбору. Більш докладно про те, як проти них грати, розповість тренерський штаб. Крім того, в Туреччині завжди важко грати за величезного скупчення вболівальників.

- Як ставитеся до того, що матч із Косово пройде в польському Кракові?

- Якщо так вирішили керівні особи, нам залишається лише прийняти це.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер