Артем Кравець: «Валенсія» не була для нас непрохідним суперником»

Артем Кравець: «Валенсія» не була для нас непрохідним суперником»

Автор двох м'ячів у ворота «Валенсії» після матчу був найпопулярнішим у журналістів. Проте, добре виконавши роботу на футбольному полі, Артем Кравець із честю витримав атаку журналістів і терпляче відповів на всі питання.

- Артеме, чи були якісь зауваження від головного тренера після матчу?

- Ви знаєте, після матчу в усіх був гарний настрій, а про ігрові недоліки мови поки що не було. Потім уже, коли стихнуть емоції, можливо і буде детальний розбір, але поки що Юрій Павлович лише привітав нас усіх з перемогою.

- Твої голи вийшли яскравими і красивими. Чи легко вони далися тобі?

- Ні, звичайно. В Кубку УЄФА, та ще і з таким суперником, голи не можуть бути легкими.

- В епізоді з першим забитим м'ячем ти продемонстрував наполегливість і завзятість, протягнувши м'яча крізь кількох гравців. Чи думав ти в той момент, що перед тобою чинний чемпіон Європи?

- (Посміхається) Звичайно, не думав. Під час матчу не беруться в розрахунок прізвища футболістів – все вирішується на футбольному полі, і лише там видно, хто на що здатен.

- Як вважаєш, за рахунок чого тобі вдалося сьогодні виступити настільки яскраво?

- Напевно, за рахунок того, що тренерський штаб мені довіряє – як на зборах, так і в офіційних матчах. У зв'язку з цим з'являється впевненість і більше легкості у грі.

- Що можеш сказати з приводу того, що в 1/8 фіналу Кубка УЄФА доведеться зустрітися з харківським «Металістом»?

- Про Кубок УЄФА і «Металіст» подумаємо потім. Зараз у нас чемпіонат України – і також «Металіст» (посміхається).

- Усвідомив вже вихід до наступного раунду Кубка УЄФА?

- Поки що не віриться. Можна сказати, 50 на 50.

- Президент клубу обіцяв підвищені преміальні за прохід до наступного раунду. Зайшовши до роздягальні після матчу, Ігор Михайлович підтвердив свої слова?

- Так, підтвердив.

- А що сказав головний тренер після поєдинку?

- Юрій Павлович привітав усіх із загальною перемогою і виходом до наступного раунду, а також подякував за виконання поставленого завдання.

- До матчу вірив, що сьогодні вдасться досягти позитивного результату?

- Звичайно, вірив. Якщо не вірити – краще не виходити на футбольне поле. Судячи з першої гри, «Валенсія» не була для нас непрохідним суперником.

- Після контрольного матчу з «Крильями Совєтов» Юрій Сьомін говорив, що тобі не вистачає впевненості, а в команді не було гравця, здатного поставити завершальну крапку. Чи була розмова з головним тренером після того матчу?

- Ні, розмови в нас не було. Але я і сам відчував довіру – як із боку тренерського штабу, так і від партнерів. В принципі, так і думав, що вийду зі стартових хвилин у матчі з «Валенсією». Хвилювання було перед грою, але із стартовим свистком воно зникло.

- Сьогодні вранці, коли прокинувся, було відчуття, що день буде настільки приємним?

- Відчуттів ніяких не було. В нас було головне завдання – пройти далі. Як складеться сама гра – це вже справа другорядна.

- Коли дізнався, що гратимеш із перших хвилин?

- На передматчевій установці. Припущення ж були вже після вчорашнього тренування.

- А про що ти думав, коли біг забивати другий м'яч?

- Біг із думками про те, що це вихід віч-на-віч із воротарем, і якщо я реалізую момент, то результат вже нас буде влаштовувати. Добре, що все склалося.

- Відчуваєш себе героєм матчу?

- Ні, про це не може бути й мови. Вся команда зіграла сьогодні просто феноменально, особливо півзахисники, які виконали величезний об'єм роботи.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Валенсії.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер