Артем Мілевський продовжує збирати нагороди

Артем Мілевський продовжує збирати нагороди
Лауреат 2008 року

Спортивні видання України продовжують підбивати підсумки року. Традиційний референдум провела і газета «Український футбол», що визначила найкращих футбольних людей 2008 року.

Так, найкращим гравцем України 2008 року став нападник «Динамо» Артем Мілевський. 23-річному динамівцю довелося витримати неабияку конкуренцію збоку капітана пітерського «Зеніту» Анатолія Тимощука, результатом чого стали лише 12 балів переваги Мілевського (298 проти 286-ти). Решта конкурентів залишилася далеко позаду. Нагадаємо, що раніше Артем також переміг в аналогічній номінації за підсумками голосування іншого авторитетного видання – «Спорт-Экспресс в Украине».

Також ще кілька динамівців потрапили до списку найкращих за версією видання. Так, третє місце окупував лідер полтавської «Ворскли», а відтепер повноцінний гравець «Динамо» Сергій Кравченко (116 очок), четвертим став захисник Тарас Михалик (104), слідом за одноклубником розташувався півзахисник Олександр Алієв (72), а через одну сходинку – воротар Станіслав Богуш (41), який витіснив цього року з рамки Олександра Шовковського. Також не забувають уболівальники і про Олега Гусєва (4), який розташувався на 19-му місці, але був травмований практично півроку.

В номінації на найкращого воротаря України першість здобув голкіпер донецького «Шахтаря» Андрій П’ятов (406 балів). Динамівець Станіслав Богуш, який у 2008 році зробив великий крок кар'єрними сходами (запрошення до «Динамо», дебют у Лізі чемпіонів і у футболці національної збірної), із 380 очками в активі розташувався на другій позиції. Олександр Шовковський, який вважався основним голкіпером «Динамо» аж до кінця літа, в результаті опинився на шостому місці (16 балів).

Найбільше представництво «Динамо» в реєстрі найкращих легіонерів національного чемпіонату – відразу дев'ять динамівців набрали залікові бали в підсумковому рейтингу. Втім, лише нападник Ісмаель Бангура зумів «втиснутися» до трійки призерів – слідом за нападником «Металіста» Джексоном Коельо (284 бали) і захисником «Шахтаря» Даріо Срною (196). У гвінейця в активі 169 очок. Далі за позицією в списку – півзахисник Огнєн Вукоєвич (8 місце/28 балів), захисники Пап Діакате (9/24) і Бетао (11/20), півзахисники Мілош Нінкович (12/17), Бадр Ель Каддурі (13/13), Тіберіу Гіоане (14/12), Юссуф (25/3) і Роман Єременко (27/3).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер