Артем Мілевський: «Ніколи не потрібно опускати руки»

Артем Мілевський: «Ніколи не потрібно опускати руки»

Нападник «Динамо» Артем Мілевський підвів підсумки минулого сезону, а також оцінив перспективу на сезон майбутній, який візьме офіційний старт 15 липня – матчем за Суперкубок України проти донецького «Шахтаря».

- Артеме, які враження залишилися у тебе від попереднього сезону?

- У минулому сезоні ми залишилися без внутрішніх трофеїв (Суперкубок України і Кубок Першого каналу не враховуються), і в цілому сезон 2007/2008 можна оцінити як провальний. У весняній частині чемпіонату у нас був шанс виправити ситуацію, могли виграти чемпіонат і Кубок України, але не вистачило сили і везіння. Проте, потрібно дивитися вперед і просуватися до нових перемог.

- «Шахтар» заслужив на торішній «золотий дубль»?

- Гадаю, так. Після зимової перерви у них була відчутна перевага над нами, і своєю грою вони заслужили на золоті нагороди. В свою чергу, нам потрібно працювати і спробувати в наступному сезоні повернути чемпіонство до Києва.

- За попередній сезон «Динамо» змінили чотири головних тренери. Як подібні рокіровки впливають на виступ команди?

- Для мене особисто не має значення, хто обіймає посаду головного тренера. І на тренуваннях, і в матчах я прагну виконувати ті установки, які ставить переді мною нинішній наставник. Хто б не стояв біля керма команди – завжди потрібно здобувати в жорсткій конкуренції місце в основному складі.

- Які уроки вдалося витягнути з минулого сезону?

- Головний урок, який ми вивчили в минулому сезоні, – ніколи не потрібно опускати руки. Незважаючи на великий гандикап «Шахтаря», наприкінці минулого чемпіонату нам вдалося ліквідувати відставання від донецького клубу. Але – не вистачило зовсім трохи. Тому, завжди потрібно вірити в свої сили.

- Як гадаєш, Сьомін обрав правильний шлях, роблячи ставку на юних вихованців клубної школи?

- Раніше в команді не було настільки великої довіри до молодих футболістів. Коли мені було 18-19 років, я не отримував стільки ігрового часу. Зараз ті ж Кравець, Допілка, Морозюк мають набагато більше можливостей, щоб проявити свої найкращі якості, виступаючи в основній команді. Гадаю, подібна політика головного тренера є абсолютно правильною, і я дуже радий за хлопців.

- Які очікування від майбутнього сезону?

- Те, що було втрачене в минулому сезоні, – чемпіонські нагороди, Кубок України, – потрібно повертати до Києва. Звичайно ж, хочеться успішно виступити в Лізі чемпіонів. Втім, до групового турніру ще потрібно пробитися, оскільки в кваліфікації через «несіянність» нам протистоятимуть представники найсильніших чемпіонатів Європи.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер