Артем Сухоцький: «Грали добре, але результату не досягли»

Артем Сухоцький: «Грали добре, але результату не досягли»

Кубок чемпіонів Співдружності для динамівців завершено. Підопічним Андрія Гусина довелося витримати жорсткий графік турніру, проводячи матчі практично щодня. Одним із футболістів, які грали в усіх чотирьох матчах без замін, став захисник Артем Сухоцький. Його ми і попросили підбити підсумки турніру:

- Враження залишилися неоднозначні. Зміст нашої гри був хорошим, а ось результату ми не досягли. Мені здається, могли зіграти краще. Минулого року ми припинили боротьбу на цій же стадії. З одного боку, виступаємо стабільно, а з іншого – хотілося б пройти далі.

- На ваш погляд, суперники були сильнішими зараз чи минулого року?

- Рік тому в Москві в мене було менше досвіду, тому здалося важче. А стосовно сили суперників, мені здається, вони були рівними й у Москві, й у Санкт-Петербурзі.

- Який матч вам найбільше запам’ятався цього разу?

- Напевно, проти молодіжної збірної Росії. Мені сподобалася наша гра. Хоча поєдинок і вийшов нерезультативним, зате видовищним.

- До вимог Андрія Гусина вже звикли?

- Так, звичайно. З перших днів ми зрозуміли, чого він від нас хоче. З початку нашої роботи минуло ще мало часу, але певні зміни вже відчуваються.

- Що саме змінилося у грі команди з його приходом?

- Ми стали більше контролювати м’яча, намагаємося просто так вперед не бити, накриваємо суперника на його половині поля, пресингуємо та намагаємося показувати агресивний футбол.

- Андрій Гусин неодноразово відзначав упевнені дії захисту. На ваш погляд, команда захищалася краще, ніж атакувала?

- Обороняється й атакує вся команда. Навіть нападники відпрацьовують ззаду. Всі разом ми добре зіграли в обороні. У завершальній стадії атак, можливо, щось і не склалося, але моментів було багато.

- Свого часу ви грали на позиції лівого півзахисника. Чому згодом перекваліфікувалися в захисника?

- Кілька ігор минулого року я справді був хавбеком, але оборонні функції мені ближчі, я звик до захисту ще відколи грав в Академії.

- Де вам більше сподобалася організація турніру – в Москві чи Санкт-Петербурзі?

- Усе було на високому рівні в обох містах. У порівнянні з попереднім роком, нічого не змінилося. Єдиний недолік – важко проводити чотири матчі за п’ять днів. Не встигаєш відновитися ані фізично, ані морально.

- Ви провели всі чотири матчі без замін. Значить, у головного тренера претензій до вас не було?

- Не один я грав усі матчі, ще Парцванія, Рижук… Великих претензій Андрій Леонідович не виказував нікому. Сказав, що всі молодці.

- Хто, на ваш погляд, стане переможцем турніру цього року?

- Я би поставив на солігорський «Шахтар». З усіх команд, з якими ми грали, білоруси справляють найбільш сильне враження. Там хлопці й досвідченіші, й майстерність у них вища, ніж у всіх інших. Мені здається, виграють або вони, або «Сконто».

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Санкт-Петербургу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер