Австрійський збір динамівців. День 10-й: наздоганяй, Дьємерсі!

Австрійський збір динамівців. День 10-й: наздоганяй, Дьємерсі!

Не відволікаючись від роботи ані на хвилину

Ранкове заняття розпочалося з несподіваного візиту до тренувального центру близько 30-ти байкерів, які, проїжджаючи по трасі неподалік від тренувального табору, на кілька хвилин зупинилися на паркінгу біля футбольного поля, щоб трохи подивитися тренування.

Тим часом гравці майже не звернули уваги на незвичних візитерів та продовжували старанно працювати. Завершивши розминку, динамівці розпочали силові вправи, які влаштовуються один або два рази на тиждень. На гравців чекали шість уже звичних станцій, які включали в себе штанги, фітболи, степ-платформа, стійки для стрибків, лише замість вправи на прес цього разу була вправа з гирями.

«Ви відкрили для себе м’язи, про існування яких ви навіть не підозрювали», – підбадьорював гравців Рауль Ріанчо.

Поповнення у лавах

На рівних з іншими силові вправи виконував Дьємерсі Мбокані, який приїхав на збір напередодні та для якого це тренування було першим повноцінним після відпочинку.

Однак коли розпочалися ігрові та тактичні вправи, конголезець надійшов у розпорядження тренера з фізичної підготовки Віталія Кулиби та працював за індивідуальною програмою.

Отже, до збору приєдналися практично всі викликані на нього гравці. Нагадаємо, в першому зборі участі не брали гравці, викликані у складі національних збірних своїх країн на чемпіонат світу (Джермейн Ленс, Мігель, Домагой Віда, Огнєн Вукоєвич), а також травмований Євген Хачеріді. Також не братиме участь у зборі Браун Ідейє – через інфекційне захворювання. Термін реабілітації Брауна завершиться 5 липня, тож у другому зборі він матиме змогу взяти участь.

Друга частина ранкового тренування складалася з ігрових вправ. Під час одного з них гравці в манішках різних кольорів на клаптику поля, обмеженому тренувальними фішками, вишукалися в лінії, як фігурки у грі в настільний футбол. Граючи у два-три дотики вони мали переправити м’яча до наступної зони гравців у манішках того ж кольору.

Тим часом гравці групи атаки з флангових передач Сергія Федорова почергово намагалися ударом у дотик переграти одного з голкіперів, які теж змінювалися. Цей процес настільки захопив гравців, що вони навіть певний час не хотіли зупинятися, коли Сергій Ребров оголосив про завершення тренування.  

Альпійська краса на завершення тренувального дня

На вечірньому тренуванні після розминки польовим гравцям було запропоновано пограти в ручний м’яч за особливими правилами у двох групах. Потім вправа продовжилася в більш звичному для футболістів форматі – м’яч перекочувався по землі, а передачі гравці виконували вже ногами.

Основна частина тренування була присвячена тактичним вправам, а завершилося заняття двохсторонкою, в якій узяв участь і Сергій Федоров, який забив один із ефектних голів, замкнувши в дотик передачу з флангу Владислава Калитвинцева, який переправляв м’яча також у дотик.

На певний час небо над тренувальним центром затягнулося хмарами та пішов дощ.

Він тривав недовго, а після його завершення в небі над Альпами засяяла дивовижно красива веселка. Олександр Шовковський навіть попрохав сфотографувати її, не маючи змоги зробити це сам, адже в цей час тривало тренування.

У неділю на київське «Динамо» чекає третій контрольний спаринг на цьому зборі – у вже знайомому Йєнбаху проти албанського «Шкендербеу». Незважаючи на це, у програмі динамівців заплановане ранкове тренування. Сам матч розпочнеться о 17:00 за місцевим часом (о 18:00 за київським) та буде транслюватися наживо на офіційному сайті «Динамо».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер