Тіроль. День 2-й: силова та ігрова підготовка під дощем

Тіроль. День 2-й: силова та ігрова підготовка під дощем

Із самого ранку почали збиратися хмари, причому, розташувалися вони на небі незвично низько, й здавалося, що до них можна дістати руками. Воно й не дивно, адже готель «Інтеральпен», у якому розташовується наша команда, перебуває на висоті 1300 метрів над рівнем моря, а тренувальне поле – на висоті 1100 метрів. Протягом дня часом навіть не було видно вершин гір, які оточують готель та тренувальний майданчик.

Ранкові вправи для всіх груп м’язів

У п’ятницю київське «Динамо» провело два повноцінних тренування. Ранкове почалося із силових вправ зі снарядами, спрямованими на роботу різних груп м’язів. Уздовж бокової лінії адміністратори влаштували шість своєрідних станцій, зупинок, які почергово невеликими групами проходили гравці. На одній із них потрібно було присідати на одній нозі з гантелями в руках, на наступній – стрибати, відштовхуючись від невеличкого батута, та фіксувати приземлення на одній нозі, далі – вправи на прес, зі штангою та на фітболах.

Випробував свої сили у вправі з присіданнями зі штангою й адміністратор команди Анатолій Пашковський, що відразу викликало непідробний інтерес та веселі жарти збоку гравців.

Ось так, хтось із посмішкою на обличчі, а хтось зосереджено, долав етап за етапом під чітким наглядом тренерів та лікарів. Голкіпери в цей час займалися окремо.

Приємною новиною є те, що сьогодні вже в загальній групі працював Олександр Шовковський.

На другій частині тренування відпрацьовувалася позиційна гра в обороні та в атаці. Одна частина команди під орудою Сергія Федорова та Рауля Ріанчо доводила до автоматизму дії під час позиційної гри в чотири захисники, в той час як на протилежній половині поля було більш людно.

Півзахисники та нападники, одягнені в манішки зеленого та помаранчевого кольорів, під керівництвом Сергія Реброва почергово проводили атаки на ворота, при цьому деякі гравці грали роль атакуючих у кожній спробі. Голкіпери брали участь у цих вправах почергово, двоє незадіяних займалися під наглядом Михайла Михайлова.

Із м’ячем та під дощем

Якщо під час ранкової тренувальної сесії дрібний дощ то припинявся, то починався знову, вечірнє тренування майже повністю проходило під акомпанемент дощу, хоч і незначного.

Після розминки гравці розділилися на дві групи й пішли до різних секторів, обмежених тренувальними фішками. У середині цих квадратів почалася гра в пас руками, схожа на регбі, метою якої було втримання м’яча.

У кожній ігровій зоні гравці були поділені на дві команди по чотири гравці, ще один виконував роль нейтрального. Потім гра продовжилася в уже більш звичному для футболістів форматі – тепер гравці контролювали м’яча на землі ногами. Періодично всі команди переходили до однієї великої зони, в якій грали дев’ять на дев’ять, при цьому обидва нейтральних гравці вдягали манішку однієї з команд.

Невдовзі до загального заняття приєдналися голкіпери, які до того займалися за окремою програмою. З 23-х футболістів, присутніх на зборі на даний момент, не займався лише Денис Гармаш, але у найближчі дні очікується його повернення до загальної групи.

На вихідних, за прогнозами синоптиків, до Тіролю повернеться сонячна погода, й наша команда продовжить свій інтенсивний графік тренувань.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер