Австрійський збір «Динамо» (Київ). День 11-й

Австрійський збір «Динамо» (Київ). День 11-й

Почалося воно трохи пізніше, ніж зазвичай, що було цілком виправдано, адже з учорашнього дня спека в Тіролі спала, й опівдні, коли заняття все ще тривало, була доволі комфортна для тренувань температура повітря.

Тренування було різноманітним й уже дуже відрізнялося від перших, які команда проводила на цьому підготовчому зборі.

Після розминки на гравців чекали вправи на швидкість, частоту та темп бігу, прискорення, маневреність під час бігу.

Основна ж частина тренування була присвячена ігровим аспектам, моделюванню ситуацій, перед якими футболісти постають під час ігор.

Особливо ефектно та цікаво виглядала вправа на реалізацію чисельної більшості при атаці. Троє гравців групи атаки мали завдання швидко оббігти у певному порядку стійки на центральній лінії поля. Одночасно те саме робили й двоє захисників на лицьовій лінії. Потім один із гравців атакуючої групи отримував пас від Сергія Реброва,й троє гравців мали швидко реалізувати атаку проти двох захисників та голкіпера.

Усе заняття відбувалося в інтенсивному темпі, тож гравці, напевно, отримали приблизно таке навантаження, як і під час гри. Адже під час тренувань динамівці пробігають не менше, ніж під час ігор. Звичайно, всі ці дані фіксуються завдяки сучасному спорядженню, про яке йшла мова в попередніх репортажах, і рівень навантажень, відповідно, контролюється.

Утім, у середині другого тижня збору гравцям, напевно, все ж легше справлятися з навантаженням, адже замість двох тренувань на полі у програмі дня було одне, а вечірнє заняття було повністю присвячене теорії, яка аж ніяк не менш важлива при підготовці до сезону.

Відрадно, що наразі лазарет команди порожній. Сергій Ребров може розраховувати на всіх 27 гравців, які перебувають на зборі. До повноцінних тренувань швидко повернувся Сергія Мякушко, який пропустив гру проти «Айнтрахта» через незначне ушкодження, отримане в матчі проти «Шкендербеу».

Прийшла приємна звістка й від єдиного травмованого гравця першої команди Лукаша Теодорчика. Польський нападник передав відео-привітання своїм партнерам по команді та вболівальникам «Динамо» та сповістив усіх про те, що вже зняв гіпс.

Відзначимо, що у тренувальному таборі «Динамо» панує робоча атмосфера. Під час тренування всі гравці сконцентровані на роботі на сто відсотків, що вже казати про тренерів, які навіть у вільний час та за обіднім столом продовжують обговорювати робочі моменти.

І лише після тренування динамівці іноді дозволяють собі трохи розслабитися. Після завершення денного тренування, коли деякі гравці ще були на полі, відпрацьовуючи дальні передачі, залишився постежити за діями одного зі своїх підопічних, Олександра Рибки, тренер голкіперів Михайло Михайлов. Так сталося, що у парі з Рибкою в цей момент працював Сергій Рибалка, який у команді має те саме прізвисько, що й Олександр. «А ну давайте подивимося, хто з Риб точніше пасує!» – сказав Михайло Леонідович, підбадьорюючи перед черговою передачею кожного з «Риб», що викликало посмішки всіх, хто опинився поруч.

Попереду в «Динамо» чергових два ігрових дні. У п’ятницю наша команда поміряється силами із дюссельдорфською «Фортуною». Гра відбудеться в містечку Вергль, яке стане третьою локацією для спарингів «Динамо» на цьому зборі після Шваца та Йєнбаха. А в суботу на «біло-синіх» чекає останній контрольний матч проти плзенської «Вікторії».

Як і попередні, ці матчі у прямому ефірі транслюватимуться на офіційному каналі «Динамо» Київ у YouTube!

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер