Австро-угорське турне «Динамо» (U-10)

Австро-угорське турне «Динамо» (U-10)

Більш докладно про виступ юних динамівців розповів їхній тренер Євген Ястребинський:

- Наше турне по трьох країнах вклалося в сім днів, з 9 по 15 серпня. Виїхавши з Києва, зробили зупинку в Ужгороді, де провели товариський матч з однолітками з «Говерли». Грали в новому для себе форматі, воротар і семеро польових футболістів, що для хлопців було досить незвично. Адже вдома ми тренуємося і виступаємо з п'ятьма польовими гравцями. Тим не менш, змогли пристосуватися і виграти 4:1.

Приїхавши до Австрії, в передмістя Відня, перед стартом турніру зіграли з місцевою командою, яку перемогли з двозначним рахунком. Це, як то кажуть, була не більше ніж репетиція. У самому турнірі, який пройшов у місті Енсдорф, чотирнадцять команд з Австрії, Італії, Німеччини та України були розділені на дві групи. Щоб дати хлопцям більше ігрової практики і подивитися всіх у справі, «Динамо» виступало двома складами. Обидві наші команди - умовні «Динамо-1» і «Динамо-2» - у своїх групах зайняли треті місця, кожна по три рази перемігши, двічі зігравши внічию і один раз програвши. Таким чином, мої підопічні в очній зустрічі зіграли за 5-6 місця. Цей матч завершився внічию 2:2, а в серії пенальті перемогла перша команда. Відзначу, що ігри турніру проходили на половині поля натурального розміру і тривали по 12 хвилин кожна.

По дорозі з Австрії до Києва заїхали в Будапешт, де також двома складами зіграли з однолітками «Уйпешта» 3:3 і 1:0. Ще дві гри провели з командою з міста Дебрецен, їхні результати 2:2 і 1:0.

У хорошому настрої хлопці повернулися в Київ, щоправда, деякі з них через дощову погоду і різниці в температурі трохи застудилися. В цілому, участь в такому турнірі - великий досвід. Трохи незвично було грати на великих полях, складами по 7-8 гравців. На таку систему ми перейдемо лише через рік, тож набутий досвід обов'язково стане в нагоді. У Енсдорфі сподобалася атмосфера футбольного свята. Діти з різних країн були комунікабельні, віталися між собою, обмінювались фразами. Троє наших гравців увійшли в число кращих бомбардирів турніру. Проведені ігри стали останньою репетицією перед другим колом першості Києва, яке почнеться 2 вересня.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер