Автори забитих голів – про перемогу над «Гентом»

Автори забитих голів – про перемогу над «Гентом»

Андрію ЯРМОЛЕНКУ в матчі проти "Гента" вдалося відзначитися забитим м’ячем, який став для нього дебютним в єврокубках. Не дивно, що після гри саме на нього журналісти чекали з особливим нетерпінням.

- У Лізі чемпіонів у нас зовсім інша підтримка, тому і з приводу гола радів по-особливому. Емоції переповнювали.

- Це було помітно. Ви бігли через усе поле…

- Біг, поки поле не закінчилося (посміхається).

- Коли м’яч опинився біля вас, вирішили бити самостійно, а не віддавати пас?

- Пішла передача на Гармаша, воротар вибіг із воріт, але не зміг упіймати м’яча. Я його підхопив і почав зміщуватися до середини, став думати, віддати передачу чи самому бити. У результаті взяв ініціативу на себе і самостійно вирішив епізод. Приймав рішення менше ніж за секунду, вийшло, що не помилився.

- Кому ви махали після того, як м’яч опинився в сітці?

- На трибуні мене підтримувала дівчина.

- Минулого року в єврокубках вам таланило менше?

- Так, забити не складалося, але в нинішньому сезоні налаштувався, хотілося довести собі та іншим, що можу забивати і в Лізі чемпіонів.

- Ви віддавали перспективні передачі на партнерів. Трохи вдачі – могли стати найкращим асистентом...

- А якби я ще й забивав у всіх моментах, які створюють для мене партнери, міг би стати найкращим бомбардиром…

- Яке враження справив "Гент"?

- Непогана команда, намагається грати в пас, але ми також грали у свою гру, хоча й боялися всіма силами йти вперед. Самі розумієте, що пропустити на своєму полі – собі дорожче.

- Як поясните, що впродовж матчу грали то ліворуч, то праворуч, то в центрі нападу…

- Така в нас установка, не можна грати чітко на одному фланзі, упродовж матчу ми завжди міняємося. Для мене немає різниці, на якій саме позиції діяти, головне, щоб у лінії атаки.

- 3:0 – достатня перевага перед повторним матчем?

- Не хочу загадувати, але якщо в Бельгії ми будемо грати як сьогодні, має вистачити. Інакше, будь-яка команда може забити і три, і чотири м’ячі. У принципі, хороша перевага, але грати на втримання рахунку не можна. На виїзді також потрібно вигравати. Гадаю, наші шанси 60% на 40%.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник "Динамо":

- Сьогодні було важливо забити більше ніж два м’ячі й довести гру до результату, який дозволяє спокійно зітхнути перед повторною грою. Що, власне кажучи, ми і зробили. Звичайно, на цьому не можна розслаблятися, але ситуацію собі ми спростили.

- У вас було особливе бажання забити…

- Моє бажання співпадало з бажанням команди, я ані на секунду не розслабився. В мене було багато шансів забити, але, на жаль, пощастило лише одного разу. Проте, в цілому, грою задоволений.

- Саме ваш м’яч виявився дуже важливим, він допоміг зняти напругу?

- Гадаю, було дуже важливо забити цей м’яч, після нього команда вже розслабилася, заграла по-іншому, у швидший футбол. Після цього ми змогли забити ще одного м’яча.

- Який настрій на матч із "Гентом" у Бельгії?

- Ми знаємо, що буде абсолютно інша гра. Будемо використовувати наші головні козирі, зокрема швидкість в атаці. Якщо будемо грати так само, як сьогодні, з повною концентрацією, зі швидким переходом з оборони до атаки, в нас є хороші шанси на підсумковий успіх.

* * *

Чудовий настрій був ще в одного автора забитого м’яча у ворота "Гента" – Романа ЗОЗУЛІ. Він вийшов на поле лише на 15 хвилин, але й цього часу йому вистачило, щоб відзначитися. Додамо, що це лише другий матч Романа в Лізі чемпіонів.

- Виходячи на заміну, моїм завданням було зіграти на позиції правого півзахисника. Валерій Георгійович дав настанову загострювати гру, лізти вперед, а також за можливістю опускатися назад, допомагаючи Данило Сильві. Гадаю, за відведені 15 хвилин із цим впоратися вдалося. Дуже радий, що нам вдалося виграти з великим рахунком, тепер поїдемо до Бельгії з перевагою у три м’ячі. Але розслаблятися не можна, на виїзді теж потрібно вигравати.

- Коли Шевченко віддав вам пас, попереду було половина поля і ворота з воротарем. Про що подумали в той момент?

- На мене йшла передача, Шева крикнув: "Залиш"!. Підхопив м’яча, обіграв захисника і лежачи віддав мені пас. Я з центру поля втік віч-на-віч із воротарем і забив у дальній кут.

- Приємно, що в нинішньому сезоні відзначився не в чемпіонаті, а відразу в Лізі чемпіонів?


- Звичайно, дуже радий, адже це лише мій другий матч у найпрестижнішому клубному турнірі. Минулого разу вийшов на поле буквально на хвилину в поєдинку з "Фенербахче", ще за Сьоміна. Цього разу зіграв уже 15 хвилин.

- Від "Гента" очікували більшого?

- Ні, чого очікували, те суперник приблизно і продемонстрував. Напередодні ми переглядали гру бельгійців, Валерій Георгійович налаштовував нас, звертав увагу на їхніх сильних гравців. У принципі, в "Гента" вся команда хороша, але я знав, що ми все одно переможемо.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер