Айїла Юссуф: «Головне, що Окодува не постраждав»

Айїла Юссуф: «Головне, що Окодува не постраждав»

Поки більшість футболістів «Динамо» проводила відпустку в теплих краях, наші «збірники» змагались у складі національних команд у відбірних матчах до ЧМ-2010. Одним із тих, для кого минулий сезон видався найдовшим, став півзахисник «Динамо» і збірної Нігерії Айїла Юссуф. Його команда зіграла чотири відбірних поєдинки, у всіх відсвяткувавши перемогу. Юссуф брав участь у всіх іграх, зробивши значний внесок у загальний успіх. Кореспондент www.fcdynamo.kiev.ua вирішив поцікавитись в Айїли, наскільки важким для нього вийшов цей сезон, як він проводить коротку відпустку і коли приєднається до команди, яка проводить навчально-тренувальний збір в Австрії.

- Збірна Нігерії вдало здолала другий кваліфікаційний раунд відбірного турніру ЧМ-2010. Як вважаєте, у вашої команди хороші шанси пройти далі?

- Звичайно. Ми перемогли в останніх матчах і вийшли до наступного раунду. Сподіваюсь, ми так же впевнено виступимо в ньому, що дозволить потрапити нам до фінальної частини чемпіонату світу.

- У вас був довгий і важкий сезон. Як почуваєтесь фізично?

- Як ви знаєте, у нас не було перерви після закінчення чемпіонату, я відразу вирушив у розпорядження своєї національної команди. Звичайно, працювати в такому режимі дуже важко. Уже зовсім скоро потрібно повертатись до Києва для підготовки до наступного сезону. Але мені не звикати. Тому, думаю, я буду готовий.

- Зараз у вас відпустка. Чим займаєтесь?

- Я би не назвав це відпусткою, просто кілька днів вільного часу. Зараз у Нігерії зі своєю сім’єю, готуюсь до повернення до Києва.

- Коли плануєте приєднатись до команди?

- Першого липня.

- Як гадаєте, буде важко вливатись у загальну роботу?

- Звичайно, важко! Адже, по-перше, мене довгий час не було з командою, а по-друге, минулий сезон був довгим і виснажливим, він вимагав великих фізичних затрат. Для того, щоб повноцінно відпочити, у мене не було достатньо часу. Тренери дали всього тиждень.

- У червні «Динамо» підписало контракт із Огненом Вукоєвичем, який грає на вашій позиції. Конкуренція не лякає?


- Для мене це на становить проблему. Мені подобається, коли в команді є конкуренція за місце в складі. Погано, коли один і той же футболіст грає впродовж усього сезону і його немає ким замінити. Тепер у нас буде ще один футболіст і це принесе користь команді.

- Вашим партнером по збірній Нігерії був ще один динамівець – Еммі Окодува. Чому він не грав?

- У нашій команді дуже багато досвідчених футболістів. Думаю, йому просто необхідно дочекатись свого часу. Еммі – хороший футболіст, інакше б тренер його не викликав. Із часом він буде грати, це точно. І в «Динамо» в нього гарне майбутнє.

- Говорять, нещодавно у Нігерії з ним трапилась неприємність – його пограбували. Це правда?

- На жаль, правда.

- Як це сталось?

- Він збирався їхати в аеропорт у неділю ввечері, але якісь хлопці на нього напали. Грабіжники забрали машину, паспорт, гроші, годинник та багато інших речей. Це сумна історія. Але для нас головне, що Еммі не постраждав.

- Злочинців спіймали?

- Ще ні. Поліція над цим працює.

- Ви полетите до Австрії разом?

- Тепер Еммі потрібно зробити новий паспорт, а для цього знадобиться час. Якщо встигне вчасно, полетимо разом.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер