Айїла Юссуф: «Краще «бронза», ніж нічого»

Півзахисник «Динамо» Айїла Юссуф приєднався до команди пізніше за інших. Причина більш ніж поважна – нігерієць у складі своєї національної збірної виграв бронзові медалі на Кубку Африканських Націй, що завершився наприкінці січня. Отримавши кілька днів відпочинку, Айїла прибув до розташування «Динамо» й нарівні з усіма готується до поновлення чемпіонату України.

- Айїла, вітаємо тебе і збірну Нігерії із здобуттям бронзових медалей Кубка Африканських Націй! Як тебе зустріли в команді?

- Дякую! Після прибуття до розташування «Динамо» всі хлопці, а також тренерський штаб привітали мене з хорошою грою і непоганим досягненням. Звичайно, було приємно чути теплі слова на свою адресу, але необхідно вже потихеньку забувати про результати, показані на Кубку Африки, – зараз я зосереджений на підготовці у складі клубу.

- Третє місце на Кубку Африки – успіх чи невдача для збірної Нігерії?

- Звичайно, певне невдоволення є, адже ми цілком могли боротися за найвищі нагороди. Та й одна бронзова медаль континентальної першості 2006 року в мене вже є в колекції. Але, погодьтеся, краще ще раз виграти бронзові медалі, ніж залишитися ні з чим.

- Ти пропустив перший збір в Ізраїлі, на якому команда працювала над фізичними кондиціями…

- Гадаю, жодних проблем виникнути не має. Більше місяця, починаючи з 20 грудня і до закінчення турніру в останніх числах січня, я тренувався і грав у складі збірної Нігерії. Проте, відпочивши тиждень після Кубка Африки, я повний сил і бажання готуватися до поновлення чемпіонату України.

- Чи була розмова з Валерієм Газзаєвим щодо твоєї можливої участі в контрольних матчах?

- Такої розмови з Валерієм Георгійовичем не було. Зі свого боку можу завірити, що я готовий взяти участь уже в найближчій контрольній грі. Але рішення, включати мене до складу чи ні, тренер прийматиме безпосередньо в день матчу.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер