Айїла Юссуф: «Дуже радий за Ярмоленка»

Айїла Юссуф: «Дуже радий за Ярмоленка»

Напередодні червневого Кубка світу гравець збірної Нігерії Айїла Юссуф у «Динамо» має небагато ігрової практики. У матчі «Зоря» - «Динамо» (0:2) Айїла вийшов у центрі захисту, діяв упевнено.

- У Луганську мені було трохи важко, адже я не грав упродовж певного часу. Та й у цілому, гра видалася непростою, але ми зробили все можливе на полі не найкращої якості, щоб досягти доброго результату. Я дуже радий, що нам вдалося це зробити.

- Вам доводилося грати в парі з різними центральними захисниками. Із ким краще за все знаходите взаєморозуміння?

- Це не єдина позиція, на якій я можу діяти. У мене також є досвід гри атакуючим і опорним півзахисником. Не буду оригінальним, якщо скажу, що для мене не має великого значення, хто складає мені пару. Знання мови дозволяє чудово спілкуватися з Хачеріді, добре розуміємо один одного із Алмейдою. Іноді дію в центрі поля разом із Вукоєвичем, і тут жодних проблем не виникає.

- Який період у поєдинку із «Зорею» вийшов найбільш непростим?

- Напевно, стартові двадцять хвилин першого тайму, коли в господарів ще були сили щось нам протиставити. Вони робили все, що могли, але незабаром ми заволоділи ініціативою і створили два-три непоганих моменти для взяття воріт. Після перерви все стало на свої місця. І так відбувається завжди, коли ми граємо на виїзді проти команд, які перебувають внизу турнірної таблиці. Виникають проблеми, оскільки вони чудово знають «Динамо» і докладають всіх сил, щоб обіграти нас. У цілому, гадаю, другий тайм ми провели значно краще.

- «Динамо» забили обидва м’ячі після схожих комбінацій. «Зорі» не вистачило досвіду, щоб розгадати ваші наміри?

- На молодість команди можна списати все. Але молодим гравцям на полі також мають допомагати і досвідчені футболісти. Вважаю, потрібно віддати належне і нашим виконавцям. Ви бачили, Єременко віддав чудовий пас на Ярмоленка, коли Андрій забивав перший м’яч, а в другій голевій атаці наш нападник вискочив з-за спин захисників суперника і чудовим ударом відправив м’яча до сітки. До цього йому тривалий час не вдавалося відзначитися, але зараз я дуже радий за нього.

- Перший гол став переломним моментом у матчі?

- Так, якби ми не забили відразу після перерви, надалі довелося б дуже важко. А так, після взяття воріт гра складалася значно легше, що дозволило забити нам ще раз.

- Як збираєтеся відзначати Великдень?

- Зі своїм товаришем. Додому не поїду, планую бути в Києві.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер