Айіла Юссуф - повернення на за горами

Айіла Юссуф - повернення на за горами

У стартових матчах нового сезону, рівно як і заключних поєдинках попереднього чемпіонату, динамівський півзахисник Айіла Юссуф на поле не вийшов. Окрім рішення Бюро ПФЛ про дискваліфікацію гравця на три матчі, проблем півоборонцеві додала ще й травма. З яким настроєм футболіст підходить до сезону 2007/08 нігерієць розповів у інтерв’ю www.fcdynamo.kiev.ua.

- Традиційне літнє запитання: Як провів відпустку?

- Як і планував, у Нігерії. Я страшенно сумую за сім’єю, тому завжди відпочиваю лише на Батьківщині. Коли так довго не бачишся з рідними, то кращого місця відпустки і не придумаєш. В Нігерії перебував до 5 липня. Серед інших же улюблених туристичних міст міг ви виділити Лондон. Туди люблю «заскочити», що і зробив цього літа, перед відльотом додому.

- Так склалося, що найвідповідальніші матчі минулого сезону та початку нового тобі довелось дивитись перед екраном телевізора. Що відчував, коли знав, що команда ось-ось стане чемпіоном та володарем Кубка, а ти не можеш бути на полі?

- Це жахливо!

- Травма коліна знову про себе нагадує?

- Хоча артроскопію провели успішно, про конкретну дату повернення на поле лікарі сказати не можуть. Поки що, ось уже третій тиждень, щодня тренуюсь за індивідуальною програмою, разом з тренером.

- У твоїх планах на червень були також ігри за національну збірну. А як ти особисто оцінюєш виступ своїх співвітчизників?

- Затрудняюсь сказати: у нігерійської збірної новий тренер, з яким команда виступала лише у трьох іграх. Із них ми здобули дві перемоги та зазнали однієї поразки. Наступний матч за збірну, до якої мене новий наставник знову викликав, відбудеться у вересні.

- Якби ти не перейшов до «Динамо», у якому іноземному клубі волів би «приземлитись»?

- Мені, звісно ж, надходило кілька пропозицій. Але не маю жодного уявлення, де міг би грати.

- Ти в Києві уже чотири роки. Як складаються стосунки з нашою мовою?

- На полі спілкуюсь російською. Можна сказати, «футбольну» мову вже опанував. А взагалі ж стараюсь щодня поповнювати свої знання.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер