Айїла Юссуф: «Запам'яталися два сезони»

Айїла Юссуф: «Запам'яталися два сезони»

Нинішнім літом виповниться шість років із дня переходу до «Динамо» Айїли ЮССУФА. Весь цей час нігерієць був гравцем основного складу. Хоча через травми перекваліфікований із півзахисника в захисника футболіст провів не так багато матчів, йому є що пригадати.

- З усіх сезонів виступів за «Динамо» можу виокремити два. Восени 2004 року, коли тренером був Сабо, ми набрали в груповому турнірі 10 очок, проте посіли лише третє місце. На рівних грали з «Реалом», двічі обіграли «Рому». Також відзначу останній сезон. Тренеру Юрію Сьоміну вдалося створити блискучу команду, яка стала чемпіоном і добре виступила в Кубку УЄФА.

- Мабуть, ще більші надії в клубі пов'язують з приходом Газзаєва?

- Команда має постійно прогресувати. Коли говорять про завдання на новий сезон, відповідь очевидна: «результати мають бути кращі, ніж роком раніше». Для мене успіхом буде здобуття золотих нагород чемпіонату і вихід з групового турніру Ліги чемпіонів. За мене, за останні шість років, команда жодного разу не досягала такого успіху. З Газзаєвим я працюю лише тиждень, поки складно судити про нього, як тренера «Динамо». Видно, що він вимогливий і послідовний. Багато чого говорить його успішна робота з ЦСКА.

- Айїла, особисто ти вважаєш себе захисником чи півзахисником?

- Як скаже тренер. Перший час у «Динамо я грав у захисті, потім багато років у півзахисті, до приходу Юрія Сьоміна. Зараз у нас великі проблеми з центральними захисниками, майже всі травмовані. Отже напевно мене тут використовуватимуть. А в центрі півзахисту є Вукоєвич, який чудово виконує свої обов'язки.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер