Бадр Ель Каддурі: «Довгоочікувані матчі з «Валенсією»

Бадр Ель Каддурі: «Довгоочікувані матчі з «Валенсією»

Після повернення до Києва з Марбельї враженнями від минулих зборів, а також очікуваннями від майбутнього протистояння з іспанською "Валенсією" поділився захисник "Динамо" Бадр Ель Каддурі.

- Як в цілому пройшли другі збори для команди? На чому тренерський штаб робив більший акцент на тренуваннях?

- Якщо перші збори були присвячені в основному фізичним навантаженням, то на других ми вже більше працювали над своїм тактичним і технічним арсеналом. Звідси і зовсім інша гра, демонстрована в контрольних матчах.

- Травма Папа Діакате, напевно, стала шоком для всіх…

- Звичайно. Пап не тільки хороший футболіст, але й чудова людина. Дуже шкода, що він отримав важку травму, оскільки надалі дуже складно доведеться без нього в захисті. Проте, це футбол, і рідко який футболіст обходиться без травм.

- Ти взяв участь у двох контрольних матчах на зборі. Який із них, перший чи останній, склався для «Динамо» важче?

- Я б виокремив саме останній матч, проти «Динамо» (Москва). Поєдинок вийшов достатньо агресивним, на полі переважала жорстка гра, ніхто не хотів поступатися навіть у дрібних єдиноборствах… Втім, зараз уже підготовчий період позаду, і подумки ми в майбутньому протистоянні з «Валенсією».

- Багато футболістів, у тому числі й ти, роз’їжджалися по збірним для участі в товариських матчах. Чи не вибивало це з підготовчого ритму?

- Матч за національну збірну став додатковою ігровою практикою для нас, тому ніяких труднощів у зв’язку з цим не виникло. А поєдинок за головну команду країни – це завжди престижно для будь-якого футболіста, це додаткові емоції. Єдиний негатив – тривалі перельоти, які відняли немало сил.

- Що стосується матчу Марокко – Чехія... Як склався поєдинок для твоєї збірної?

- Це був достатньо цікавий матч, незважаючи на те, що завершився нульовою нічиєю. Поєдинок пройшов за переваги нашої збірної, але забити бодай одного м’яча так і не вдалося. В нашій команді багато молодих гравців, які грають у хороших європейських клубах. Для них це був дебют у національній збірній, і всі вони дуже добре себе проявили. Надалі, якщо будемо демонструвати гру такого ж рівня, як із чехами, то обов’язково проб’ємося до фінальної частини чемпіонату світу 2010 року.

- З «Валенсією» доведеться грати в морозну погоду. Зможете пристосуватися до української погоди? Все ж таки, практично місяць провели в Іспанії…

- Погодні умови будуть однаковими для обох команд. Проте, ми все ж таки більш пристосовані грати в таких умовах. У першому ж матчі потрібно забивати якомога більше, при цьому максимально зібрано зіграти в захисті і не дати супернику відзначитися голом на виїзді. А погода нам не забезпечить перемогу – своїми силами необхідно вигравати.

- Які очікування від матчів із «Валенсією»? На зборах вже розбирали детально гру майбутнього суперника?

- На нас чекає гра із дуже серйозним суперником. На зборах вдалося подивитися кілька матчів за участю «Валенсії», і команда справила дуже хороше враження.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер