Бадр Ель Каддурі: «Хочемо завершити сезон в доброму гуморі»

Бадр Ель Каддурі: «Хочемо завершити сезон в доброму гуморі»

Захисник «Динамо» Бадр ЕЛЬ КАДДУРІ разом із іншими провідними футболістами команди в матчі з «Таврією» отримав відпочинок. Після того, як динамівці достроково стали чемпіонами, всі думки Бадра зосереджені на півфіналі Кубка України. Про попередній і майбутній поєдинки з «Шахтарем» динамівець розповів в інтерв’ю кореспонденту клубного Інформвідділу:

- Бадре, попереду чергова поїздка до Донецька. Який настрій?

- Спочатку було важко, але після того, як ми в неділю здобули чемпіонство, настрій став кращим. У Донецьку потрібно перемагати.

- Цього року «Динамо» ще жодного разу не вигравало в «Шахтаря». В чому причина?

- Не знаю, в усіх матчах із «Шахтарем» ми грали добре, але все вирішували маленькі нюанси. Є багато чинників, які грають за «гірників». Крім того, в нас завжди багато травмованих, тому у тренера немає можливості для різних тактичних варіантів, доводиться розраховувати на 11 футболістів, які грають весь сезон. Якби на поле змогли вийти всі, хто зараз травмований, було б значно краще. Але все одно ми працюємо і боремося до кінця.

- Як команда сприйняла останню поразку від «Шахтаря»? Хлопці довго не виходили з роздягальні…

- Було дуже важко. Звичайно, приємно, що ми дійшли до півфіналу Кубка УЄФА, чого від нас ніхто не очікував перед початком сезону. Прикро, що програли такому принциповому супернику, як «Шахтар», з яким ми постійно ведемо боротьбу. Краще було б програти якійсь іншій європейській команді. Але з іншого боку, приємно бачити український клуб у фіналі.

- Останні хвилини півфіналу Кубка УЄФА стали справжнім шоком…

- Гол ми пропустили через помилку. Але це футбол, він без них не буває. Звичайно, прикро пропускати на останній хвилині, але, на жаль, вже нічого не можна змінити. Ми добре грали, втім, як і «Шахтар», який створив кілька небезпечних моментів. Повторюся, важко впродовж усього сезону грати одним складом, особливо в єврокубкових поєдинках. Багато наших хлопців були втомленими, а у «Шахтаря» лавка запасних довша.

- Як можеш оцінити цей сезон для себе?

- Можу сказати, що він вийшов для мене дуже вдалим. Завдання, яке спочатку стояло перед нами, – виграти чемпіонат і безпосередньо потрапити до Ліги чемпіонів – ми виконали. Також непогано виступили в Лізі чемпіонів, а коли потрапили до Кубка УЄФА, вирішили йти до кінця. Гадаю, наш вихід до півфіналу багато значить для історії клубу.

- Тепер хочете взяти реванш у «Шахтаря»?


- Можна і так сказати. Для нас головне додатково до чемпіонства здобути Кубок України, щоб завершити сезон у доброму гуморі і спокійно готуватися до відпустки.

- Ти не грав в останньому матчі проти «Таврії». Тренер дав відпочити?

- Так, тоді половина команди не грала. В нас є футболісти, яким необхідна ігрова практика, вони якраз і допомогли команді стати чемпіоном.

- На матчі чемпіонату, що залишилися, буде складно знайти мотивацію?

- Звичайно, всі завдання ми вже вирішили. Гадаю, краще виграти чемпіонат раніше, ніж бути в напрузі до останнього матчу, від якого усе залежало би. Тепер ми можемо спокійно готуватися до поєдинку з «Шахтарем», а потім, можливо, і до фіналу Кубка України.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер