Бадр Ель Каддурі: «Після КАН повернуся до «Динамо»

Бадр Ель Каддурі: «Після КАН повернуся до «Динамо»

В іспанській Марбельї до виступу на Кубку Африканських націй у складі збірної Марокко готується гравець «Динамо» Бадр Ель Каддурі. У груповому раунді турніру суперниками марокканців виступлять збірні Тунісу (23 січня), Габону (27 січня) та Нігера (31 січня). Перед вильотом до Габону, де пройде частина матчів турніру, Бадр розповів про перспективи збірної та своє повернення до «Динамо».

- Бадре, завершилася чотиримісячна оренда до «Селтика». Цей період вважаєте для себе вдалим?

- Ви знаєте, після дев’яти років у «Динамо» мені хотілося щось змінити. Чемпіонат, країну, футбол, атмосферу... Була можливість зіграти за «Селтик», я вирішив нею скористатися. Цей досвід мені обов’язково знадобиться.

- «Селтик» встигнув стати рідним?

- Ні, там зовсім інший футбол. Багато боротьби, довгих передач, схема гри практично відсутня. Нам не можна відпочивати на полі, кожен футболіст викладається по-максимуму. Шотландцям подобається такий футбол, вони вважають його правильним. Однак він не для мене.

- Зате чого варта атмосфера на стадіонах, заповнений «Селтик парк»...

- Це супер, такого я ще не бачив. Уся Шотландія живе футболом, на наші домашні матчі дістати квиток майже неможливо. А на виїзди за «Селтиком» їздять тисячі фанів. Команду в Шотландії дуже люблять, грати в ній почесно. Все це мене дуже сильно вразило.

- У вересні ви часто грали за «Селтик», проте потім усе рідше й рідше. Із чим це пов’язано?

- Перші півтора місяці я був основним гравцем, всі були мною задоволені. Навіть гол вдалося забити, у ворота «Глазго Рейнджерс». «Селтику» пощастило, а от мені – не дуже, що клуб допустили до участі в Лізі Європи. Я в ній виступати не міг і тренер давав у чемпіонаті практику гравцям із прицілом на Лігу Європи. Після цього став виходити рідше. Однак жодних претензій з боку тренера до мене не було.

- Для «Селтика» важливіший чемпіонат Шотландії, чи Ліга Європи?

- У принципі чемпіонат, в якому вони давно не перемагали. Але коли після другого туру Ліги Європи у команди з’являється реальний шанс вийти із групи, пішла гра на результат.

- Якщо «Селтик» переможе в чемпіонаті Шотландії, вам дістанеться золота медаль?

- Ні, я для цього нічого не зробив. Зіграв лише в сімох матчах, цього замало.

- Із «Селтика» вас викликали до збірної Марокко. Час для відпочинку був?

- Практично ні. Провів із родиною чотири-п’ять днів, і все. Відпочину вже влітку.

- Від збірної Марокко вимагають перемоги на Кубку Африканських націй?

- Ми завжди зважаємося одними із фаворитів. Багато наших гравців виступають у найкращих європейських чемпіонатах, усі перебувають у хорошій формі. На зборі ми провели кілька хороших матчів. Якщо все буде так і тривати, у нас є шанси поборотися за медалі.

- Судячи з контрольних матчів, у Ерика Геретса ви гравець основного складу...

- Так, виходжу на звичному для себе лівому фланзі захисту. Я з 2001 року основний гравець збірної, напевно, найбільш досвідчений.

- Після КАН продовжиш кар’єру в збірній?

- Поки в мене є сили, буду грати. Кожен виклик до збірної для мене багато значить. Піду, коли побачу на своїй позиції рівноцінного гравця, свою заміну. Тоді спокійно поступлюся йому місцем.

- В Іспанії радий був зустрічі з динамівцями?


- Для мене це був великий сюрприз. Подумати лишень, у такому великому світі ми перетнулися в одному місці в один час.

- У листопаді-грудні на лівому фланзі захисту «Динамо» виступав Бетао. Бачили його гру?

- Йому важко, некомфортно. Тут потрібно бути шульгою, щоб віддавати довгі передачі, багато рухатися й підключатися до атак. Бетао дуже старався, він молодець. У «Динамо» завжди були сильні гравці на цій позиції. На моїй пам’яті, це Каладзе, Несмачний, Попов. Бетао сильно допоміг команді, але мені здається, що він краще виглядає в центрі захисту.

- Коли чекати на ваше повернення до «Динамо»? Була із цього приводу розмова з Юрієм Сьоміним?

- Багато залежить від виступів збірної. Швидше за все, приєднаюся до команди вже на третьому зборі, в Ізраїлі.

- Інших варіантів не розглядаєте?

- Я хочу грати в «Динамо», це мій рідний клуб. Мій контракт розрахований ще на півтора роки, я хочу його відпрацювати. За дев’ять років, які провів у «Динамо», можу сказати про клуб, людей, які працюють у ньому, лише найкращі слова. Гадаю, я ще буду корисний команді.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер