Бадр Каддурі: «Здобувши досвід, навчився без болю переносити навантаження»

Бадр Каддурі: «Здобувши досвід, навчився без болю переносити навантаження»

Марокканський універсал Бадр Ель Каддурі став одним із найпомітніших гравців «Динамо» у другому колі минулого чемпіонату. Після травми Андрія Несмачного невтомний африканець міцно зайняв позицію лівого лінійного і швидко став улюбленцем київської публіки, а за оцінками преси – одним з найкращих захисників вітчизняного чемпіонату.

На зборі в Ялті Бадр поділився своїми враженнями стосовно минулого сезону і стосовно майбутніх футбольних змагань з кореспондентом офіційного сайту ФК «Динамо».

- Я не можу бути незадоволений минулим чемпіонатом, хоча б другою його частиною – говорить Ель Каддурі. – Команда знову стала першою, а мені вдалось продемонструвати достатньо стабільну гру. Звичайно, мені було дуже шкода програти в півфіналі Кубка України по пенальті, Але, думаю, той матч з «Дніпром» у Києві додав нам поваги з боку вболівальників.
Ми дійсно гарно боролись і в Лізі Чемпіонів, але якесь неймовірний збіг обставин і непередбачувані промахи не дозволили нам пройти далі. Моя думка – київське «Динамо» за своїм потенціалом заслуговувало набагато більшого. Але це вже історія: попереду в нас багато важливих ігор і шанс довести свою силу.

- Перед складним ялтинським збором встиг відпочити?
- Усю відпустку я провів на батьківщині в Марокко. Спілкувався з друзями, родичами, відпочивав на морі, грав у міні-футбол. Загалом, сил набрався. До речі, це мій третій збір у Ялті і, здобувши необхідний досвід, я навчився правильно поводити себе під час таких навантажень і переносити їх, наскільки це можливо, без болю.

- Приїхав би сюди як турист?
- Навряд. Можливо, один раз, та й тільки лише з цікавості. У Ялті цікава природа, але моє серце віддане пляжам на побережжі Середземного моря, у рідній країні.

- В Марокко знають, що ти виграв Чемпіонат України?
- Так, багато газет написали про це. Мені телефонували, вітали, до того ж не тільки родичі. Було дуже приємно, що за моїми виступами слідкують у Марокко.

- Певно, тому тебе і беруть на Олімпіаду?
- В принципі я давно вважаюсь стабільним гравцем основи олімпійської збірної і поїду на Олімпіаду. Вважаю, що зараз марокканська збірна є дуже сильною і ми можемо розраховувати на медалі. На батьківщині від нас очікують, як мінімум, виходу до півфіналу. Наприкінці липня я приєднаюсь до олімпійської команди, яка буде готуватись у Швейцарії.

- У новому сезоні ти можеш взяти участь у великій кількості турнірів. Який являє собою для тебе найбільший інтерес?
- Мій найбільший інтерес – бачити команду, за яку я виступаю, на першому місці. Кожний з майбутніх турнірів – Олімпіада, Суперкубок України, Кубок і Чемпіонат України, Ліга Чемпіонів – по-своєму цікавий. Я б хотів провести якомога більше ігор у єврокубках. Це справжнє випробування для кожного гравця, і там ти точно розумієш, де твоє місце у європейському футболі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер