Бадр Ель Каддурі: «Найвища мотивація – вихід до фіналу Кубка УЄФА»

Бадр Ель Каддурі: «Найвища мотивація – вихід до фіналу Кубка УЄФА»

Сьогодні футболісти «Динамо» знову зібралися на базі після кількох днів вихідних, які динамівці отримали у зв'язку з перенесенням матчу півфіналу Кубка України проти «Шахтаря». Захисник Бадр Ель Каддурі, який останнім часом є незамінним виконавцем у Юрія Сьоміна, розповів про настрій усередині колективу та майбутні вирішальні баталії.

- Бадре, цього відпочинку буде достатньо для того, щоб із новими силами продовжити боротьбу на трьох фронтах?

- Вважаю, так. Зараз я знову думаю тільки про майбутні матчі. Для мене першочергові завдання – виграти Кубок України і Кубок УЄФА. Тепер про жоден відпочинок не може бути й мови. Зі мною погодиться і решта хлопців. Буде надзвичайно прикро впустити який-небудь із цих трофеїв.

- Що сталося в Кривому Розі? Втомилися чи просто не налаштувалися?

- Ми, звичайно, старалися, не реалізували багато моментів. Для того, щоб перемагати, потрібно бути готовим на всі 100%. Та й після надважливого й дуже напруженого поєдинку з «ПСЖ» емоції ще не вляглися. Гадали, що легко зможемо перемогти «Кривбас». Вже впродовж гри намагалися виправити ситуацію, але було пізно. Ми самі дозволили супернику створити два моменти, після яких він забив. Але, гадаю, такі поразки іноді йдуть на користь команді, особливо перед більш серйозними поєдинками.

- Тобто, проблеми з тим, щоб перебудуватися з таких важливих європейських ігор, як проти «ПСЖ», на чемпіонат України, існують?


- «Динамо» – команда, яка щороку бере участь в європейських змаганнях, тому нам не звикати перебудовуватися. Але, коли граємо в чемпіонаті, звичайно, певне розслаблення присутнє, та й мотивація в чемпіонаті зовсім інша. З іншого боку, ми всі розуміємо, що тільки за рахунок успішної гри у внутрішній першості потрапимо до єврокубків.

- Через кілька турів «Динамо» може достроково стати чемпіоном…

- Звичайно. Я вважаю, чим швидше ми забезпечимо собі чемпіонство, тим краще. Коли можна буде не хвилюватися за результат, у футболістів, які рідко потрапляють до основного складу, також з’явиться шанс проявити себе.

- «Динамо» ще ніколи так довго не продовжувало боротьбу в єврокубках. Для вас це нові емоції?

- Звичайно. Хочеться прогресувати і грати на високому рівні. Особисто я буду вперше виступати в півфіналі Кубка УЄФА. Ті ігри, які були раніше, вже потрібно забути. Зараз нам залишився один крок до фіналу, і його потрібно зробити – будь-що. Я сам буду «вмирати» на полі, але такий шанс не втрачу, оскільки він буває лише раз чи два в житті. Це й є найвища мотивація.

- У півфіналі Кубка УЄФА «Динамо» доведеться протистояти «Шахтарю». Ці поєдинки будуть особливими?


- Ми показали, що в Україні є команди, рівні тим, які виступають у найсильніших європейських країнах, і це приємно. Проте, поєдинки «Динамо» із «Шахтарем» у півфіналі Кубка УЄФА, можливо, не дадуть тих емоцій і почуттів, які ми би відчували, граючи з європейськими командами.

- Те, що суперник добре відомий, зіграє на руку «Динамо»?

- Це іноді навіть заважає. «Шахтар» – наш прямий конкурент у чемпіонаті України, і те, що ми чудово один одного знаємо, теж погано. Набагато краще зустрічатися з малознайомою європейською командою, тоді підготовка ведеться по-іншому. Зараз ми дісталися до такого рівня, коли прикро припиняти боротьбу. Гадаю, якщо кожен буде повністю віддаватися грі, в нас все складеться.

- Менше ніж за місяць «Динамо» доведеться чотири рази зустрітися з «Шахтарем». Впораєтеся?

- Це нас не лякає. Головне – перемоги в цих чотирьох матчах. Тоді можна буде сказати, що ми задоволені результатом, і все, що ми робили, було не дарма.

- Першу гру «Динамо» проведе вдома. Будете намагатися забезпечити солідну перевагу вже в першій грі?


- Вважаю, для повного спокою потрібно виграти обидва поєдинки. До цього й будемо прагнути.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер