Балканське рандеву в Донецьку. Джордже Лазіч vs Огнєн Вукоєвич

Балканське рандеву в Донецьку. Джордже Лазіч vs Огнєн Вукоєвич

Мова йде про сербського «металурга» Джордже Лазіча та хорватського динамівця Огнєна Вукоєвича. Ці два півзахисника є однолітками, обидва перейшли в український чемпіонат з кращих команд своїх країн. Враховуючи те напруження, ту пристрасть і непримиренність, з якою зазвичай протистоять один одному футболісти цих двох держав, не виключено, що іскри з під бутс в центрі поля будуть сипатися і під час суботнього матчу в Донецьку.

Вогняне Серце

По закінченні трохи більше ніж чотирьох років, складно уявити собі півзахист київського «Динамо» без Огнєна Вукоєвича. Мотор середньої лінії команди, її двигун, динамо, цей гравець є сполучною ланкою між обороною та півзахистом. Він, насамперед, сильний і ефективний при виконанні своїх безпосередніх обов'язків - перериванні атак суперників. Однак не раз Огнєн забивав і важливі м'ячі, в потрібний момент висуваючись в передню лінію. Завдяки чудовому позиційному чуттю Вукоєвич опиняється в потрібний момент у потрібному місці під час масованих атак киян. Саме таким чином Огнєн приніс важливу перемогу динамівцям над донецьким «Металургом» в грудні минулого року в Києві за хвилину до фінального свистка. Подібно до Дженнаро Гаттузо, якого називали Хоробрим Серцем «Мілана» в роки його виступів у столиці моди Італії, Огнєна сміливо можна іменувати Вогняним Серцем київського «Динамо».

У нинішньому сезоні, коли на позиції Вукоєвича можна спостерігати найсильнішу конкуренцію за місце в основі, його роль в команді анітрохи не стала менш значущою. Прихід зоряного португальця Мігеля Велозу і змужніння молодих і талановитих Дениса Гармаша та Андрія Богданова - все це не позначилося на важливості хорватського бійця для «Динамо». За минулий період поточного сезону Огнєн зіграв вже дев'ять матчів у Прем'єр-лізі та вісім в Лізі чемпіонів. У попередніх чотирьох сезонах в чемпіонаті України «п'ятірка» киян пропустив лічену кількість ігор, провівши 111 матчів, в яких вразив ворота суперників дев'ять разів. Самовідданість, працьовитість, незламний дух і відданість своїй команді - ось ті якості, яким товариші по команді, особливо молоді гравці, які лише починають свою кар'єру, можуть повчитися у Огнєна. До того ж, за його плечима - неоціненний досвід, який часто є найважливішим фактором у грі. Універсалізм є ще однією важливою характеристикою майстерності Вукоєвича, який вже в цьому сезоні в інтересах команди зіграв у центрі оборони «біло-синіх» у виїзній грі проти «Іллічівця» в Маріуполі. Зіграв як завжди впевнено і надійно, в черговий раз довівши, що на нього завжди можна сміливо розраховувати саме тоді, коли він, перш за все потрібен команді, що підтверджує і сам Вукоєвич. «Динамо» - це моя команда. Я полюбив Київ, звик до нього. Вивчив мову, мені дуже подобається тут жити і грати. Кращі роки своєї футбольної кар'єри я хочу віддати «Динамо»!»

Лазівка ​​для Лазіча

Менш ніж через рік після того, як розпочав свою кар'єру в Україні Вукоєвич, серб Джордже Лазіч також перебрався в Україну. На той момент Лазіч був одним з ключових гравців у складі «Партизана», кращої команди Сербії і його вибір на користь донецького «Металурга» здивував багатьох в його країні, адже окрім низки міцних команд в Європі, в його послугах були зацікавлені і українські провідні клуби , такі як дніпропетровський «Дніпро» та харківський «Металіст».

Але несподівано наполегливішими за всіх виявилися донецькі «металурги», і в зимове міжсезоння 2008/2009 Джордже опинився в столиці Донбасу. За неповні чотири роки свого донецького періоду кар'єри майстерний серб провів в українській Прем'єр-лізі 98 ігор, в яких забив сім м'ячів. Саме в Донецьку сербський півзахисник здатний, як і його хорватський візаві в майбутній грі, на якісне в рівній мірі руйнування і створення знайшов свою команду. «Донецьк, і «Металург» стали для мене рідними. Тут мене все влаштовує - відношення тренерського штабу, партнерів, вболівальників. Та й я, як футболіст, додав у майстерності. Тому, коли спортивний директор клубу запропонував мені продовжити контракт до 2015 року, я одразу ж погодився. Сподіваюся, що наступні роки будуть успішними для донецького «Металурга» і я зможу допомогти своїй команді!»

Характеру не позичати

У майбутній зустрічі між «Металургом» і «Динамо» в Донецьку балканське протистояння в центрі поля між Джордже Лазічем та Огнєном Вукоєвичем зовсім не гарантоване, оскільки у тренерів обох клубів є досить широкий вибір виконавців саме в цій частині формування стартових складів. Але якщо воно відбудеться, то можна не сумніватися, що боротьба цих двох непересічних футболістів стане одним з найцікавіших епізодів у матчі, в якому ніхто нікому поступатися не захоче. Характер не дозволить...

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер