»Барселона» – «Динамо»: арбітри з Голландії

Стала відома бригада арбітрів, які обслужать поєдинок 2-го туру групового турніру Ліги чемпіонів у групі «F» між каталонською «Барселоною» та «Динамо».

На поле легендарного «Ноу Камп» команди виведе голландець Бйорн Куйперс (Bjorn Kuipers). Майбутній арбітр народився 28 березня 1973 року. Завдяки тому, що його батько також був арбітром, із раннього дитинства Бйорн визначився з подальшим родом занять. У 2006 році, у віці 33-х років, Куйперс отримав категорію ФІФА і з тих пір працює на міжнародній арені. Окрім суддівства є власником супермаркету.

За чотири роки міжнародної кар'єри шляхи «Динамо» та голландського арбітра не перетиналися. А от українські клуби з представником країни тюльпанів зустрічалися: у минулому сезоні харківський «Металіст» не зміг обіграти на своєму полі німецьку «Герту» в рамках групового турніру Кубка УЄФА (0:0), а донецький «Шахтар», обігравши московський ЦСКА (2:0), подолав стадію 1/8 фіналу другого за престижністю європейського клубного турніру.

Допомагати Куйперсу будуть його співвітчизники – асистенти арбітра Сандер ван Рокель (Sander van Roekel) і Норбертус Симонс (Norbertus Simons), а також резервний арбітр Кевін Блом (Kevin Blom). Адоніс Прокопіу з Кіпру буде представлений як делегат УЄФА, а роботу арбітрів оцінить англієць Девид Еллерей.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер