«Барселона» перед візитом до Києва: зміна тренера, нова низка травм, чергова втрата очок

«Барселона» перед візитом до Києва: зміна тренера, нова низка травм, чергова втрата очок

Насиченим на події видався тиждень у стані каталонського гранда напередодні його візиту до Києва на матч Ліги чемпіонів проти «Динамо».

Після безвольної поразки у гостях від «Райо Вальєкано» у матчі Ла Ліги, який відбувся в середу, терпінню президента «Барселони» Жоана Лапорти підійшов кінець, і відразу після матчу посаду головного тренера втратив Рональд Куман, який очолював команду з серпня минулого року.

Новим тренером із приставкою в.о. був призначений відомий гравець «Барси» 90-х, 49-річний каталонець Серхі Бархуан (якого на каталонський манер називають також Сержі Баржуан), який працював у клубі тренером «Барселони Б». Тим часом також почалися переговори з легендарним Хаві, пов'язаним контрактними зобов'язаннями з катарським клубом «Аль-Садд» і який є амбасадором ЧС-2022, що відбудеться у Катарі.

У суботньому домашньому матчі з «Алавесом», з яким «Барса» в останні кілька сезонів не мала проблем на «Камп Ноу», Серхі Бархуан, як і його попередник, не зміг розраховувати на цілу низку травмованих гравців: до Рональда Араухо, Усмана Дембеле, Педрі, Серхі Роберто, Мартіна Брейтуейта після Ель Класіко у лазареті приєдналися Френкі де Йонг і Ансу Фаті.

Наприкінці першого тайму «Барса» втратила ще й Серхіо Агуеро, який протягом гри відчував боль у грудях, а після матчу був доставлений до шпиталю для кардіологічних тестів. А у другому таймі автор єдиного гола у ворота «Динамо» у першому матчі Жерар Піке потягнув камбаловидний м'яз правої гомілки, і тепер йому знадобиться обстеження, аби визначити серйозність травми.

До перерви на табло «Камп Ноу» були похмурі нулі за такої ж гри: при володінні м'ячем 80% на 20% «Барса» завдала лише 3 удари по воротах гостей, 2 з яких у площину воріт.

Після перерви «блаугранас» заграли набагато яскравіше та різноманітніше та повели у рахунку вже на 49-й хвилині. Гол-красень забив нинішній лідер атак каталонців Мемфіс Депай, який після заміни Куна Агуеро на Коутіньо змістився з позиції вінгера на вістря атаки.

Проте вже за 3 хвилини не надто забивний форвард «Алавеса» Луїс Ріоха зіграв як Мессі, після сольного проходу і стінки з партнером у барселонському стилі залишивши не при справі всю оборону «Барси», і, опинившись перед воротами, проштовхнув м'яч повз тер Штегена.

Хоч як не намагалися господарі «Камп Ноу» вирвати перемогу, до кінця зустрічі зробити їм це не вдалося. Чергова втрата очок, після якої «Барселона» продовжує перебувати серед середняків Ла Ліги – 16 очок у 11 турах та 9 місце.

До Києва каталонці прилетять у понеділок, а матч із «Динамо» на «Олімпійському» відбудеться у вівторок. Початок – о 22:00.

Ла Ліга. «Барселона» - «Алавес» - 1:1

Голи: Депай (49) – Ріоха (52)

Склад «Барселони»: тер Штеген – Мінгеса (Еззалзулі, 80), Піке (Ленгле, 70), Гарсія, Альба – Гаві (Пуч, 70), Бускетс, Ніко Гонсалес (Бальде, 80) – Дест, Агуеро (Коутіньо, 41), Депай.

Фото - FC Barcelona

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер