Сергій Смирний: «В ДЮФШ «Динамо» для дітей створені просто чудові умови!»

Сергій Смирний: «В ДЮФШ «Динамо» для дітей створені просто чудові умови!»

16-річний півзахисник Євген Смирний у «Динамо» з семи років і нині займається в передвипускній групі під керівництвом тренерів Юрія Дмитруліна та Артема Яшкіна. Його батько Сергій розповів про навчання сина в системі «Динамо» і порівняв умови підготовки з іншими футбольними школами.

- Від імені батьківського комітету можу сказати велике спасибі клубу «Динамо» і дитячій школі. Наші діти зайняті улюбленою справою, тренуються і беруть участь у турнірах. З хлопців 1998 року народження створено спецкласс, усі разом навчаються у школі, харчуються, тренуються. Ті, хто приїхав з інших міст, живуть на УТБ «Нивки», а кияни ночують удома. Це дуже зручно, для дітей «Динамо» робить все, щоб вони могли без відриву від навчання повністю присвячувати себе футболу.

- Учні групи вашого сина одягнені буквально «з голочки». Клуб регулярно видає екіпірування?

- «Одягати» дітей почали з третього року навчання. Наскільки мені відомо, зараз клуб це робить із першого року, тобто з моменту набору до школи. На початку кожного навчального року ми отримуємо новенький набір. Надається все, що необхідно для заняття футболом у всі пори року - від головного убору до бутс. Це два комплекти форми, костюми, куртка, чотири пари взуття та багато іншого. Тут ми можемо бути тільки вдячні «Динамо». Незважаючи на непросту ситуацію, в якій знаходиться наша країна, про своїх вихованців у клубі ніколи не забувають.

- Як часто команда «Динамо» виїжджає на турніри?

- На міжнародні в середньому двічі на рік. Були на двох клубних чемпіонатах світу у Франції, де брали участь команди з 34 країн. За дев'ять років навчання діти об'їздили пів Європи, цей факт теж чогось вартий. Виїзди по Україні відбуваються регулярно, для нас це вже звична справа.

- Витрати на навчання на 100% покриваються ФК «Динамо»?

- Так, особисто я нікому і ніколи за навчання дитини в ДЮФШ не платив. Регулярно спілкуюся з батьками дітей з інших шкіл і кожен раз переконуюся, що вихованцям динамівської школи вони просто заздрять. У наших головних конкурентів по Києву - «Арсенала» та «Оболоні» - практично весь процес навчання лягає на плечі батьків. Про інших і говорити не хочеться. Не набагато краща ситуація і в інших регіонах України. А в «Динамо» створені просто чудові умови - поля, екіпірування, харчування, транспорт. Плюс кваліфіковані тренери, справжні професіонали своєї справи. Від дітей потрібно лише любити футбол, підвищувати свою майстерність і показувати хороші результати.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер