Збірна України: мінський іспит

Національна збірна України після легкої домашньої перемоги над Андоррою (5:0) провела поєдинок з куди серйознішим опонентом. Матч проти Білорусі мав дати відповідь на питання, чи здатні «жовто-сині» скласти конкуренцію збірній Хорватії в боротьбі за друге місце.

У стартовому складі України, як і в матчі з Андоррою, вийшли п'ятеро представників «Динамо» – звичні місця на полі зайняли Віталій Мандзюк, Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Андрій Шевченко та Артем Мілевський. З перших хвилин господарі, необтяжені турнірними завданнями (до матчу з Україною підопічні Бернда Штанге практично втратили всі шанси поборотися за друге місце в групі), тому сміливо пішли вперед. «Жовто-синьому» захисту, а також Андрію П’ятову довелося неабияк попрацювати, щоб відбитися від атак під проводом Олександра Глєба.

Втім, команду Олексія Михайличенка навіть нічийний рахунок не влаштовував, і небезпечні моменти почали виникати також біля воріт господарів. Непогано пробивав по воротах Ярмоленко, двічі мав можливість відзначитися зі штрафного Шевченко, але обидва удари Андрія приймала на себе стінка. Так, в обопільних атаках, і пройшов перший тайм, але відзначитися ані білорусам, ані українцям так і не вдалося.

Друга половина зустрічі мало чим відрізнялася від першої. Українці, для яких перемога все ж таки була важливішою, намагалися атакувати, але невпевнені спроби наших хлопців зупинялися на підступах до штрафного майданчика. Проте, найнебезпечніший момент все ж таки був у господарів. Корніленко, отримавши м'яча метрах у 25-ти від воріт, розвернувся і, незважаючи на протидію з боку Кучера, завдав прицільного удару в дев'ятку – П’ятов кінчиками пальців дістав до м'яча і перевів кулю в поперечину.

Та все ж кінцівка матчу могла скластися на нашу користь. Мілевський, перехопивши передачу опонентів поблизу штрафного майданчика господарів, прорвався до воріт, але замість логічного в даному випадку удару захотів обіграти захисника, який повертався до воріт, – як результат, м'яч був втрачений. Нічия в Мінську поставила «жовто-синіх» у важку турнірну ситуацію. Набравши після восьми зіграних поєдинків 15 очок, команда Олексія Михайличенка поступається хорватам двома пунктамм (при дев'яти матчах в активі «клітчастих»). Тепер 10 жовтня у Дніпропетровську в домашньому матчі з англійцями (до речі, які не залишили сьогодні каменя на камені від хорватів, перемігши підопічних Славена Білича з рахунком 5:1 і достроково посівши перше місце в групі 6) «жовто-синім» обов'язково потрібно перемагати – і тоді в останньому турі нашим хлопцям достатньо буде обіграти на виїзді Андорру з будь-яким рахунком.

Білорусь – Україна – 0:0

Білорусь:
Жевнов, Шитов, Юревич, Сосновський, Омелянчук, Пласконний (Ленцевич, 56), Кульчий, Калачов, О.Глєб, Кутузов (В.Глєб, 87), Корніленко (Ковель, 76).

Україна: П’ятов, Мандзюк, Кучер, Чигринський, Кобін, Гусєв (Назаренко, 60), Тимощук, Гай, Ярмоленко, Мілевський, Шевченко (Воронін, 87).

Попереджені:
Шитов (42), Кульчий (67) – Мандзюк (82), Шевченко (86).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер