«Бенфіка» – «Динамо» - 3:0. Звіт про матч

«Бенфіка» – «Динамо» - 3:0. Звіт про матч

Для виходу до групового раунду Ліги чемпіонів у матчі-відповіді в Лісабоні «Динамо» потрібно було зробити практично неможливе після домашньої поразки з рахунком 0:2.

У той час як Роджер Шмідт виставив тих самих 11 футболістів, що й тиждень тому в першій грі, Мірча Луческу зробив чотири зміни у стартовому складі своєї команди, три з яких були вимушеними. Нагадаємо, у першому матчі у зв'язку із дискваліфікацією не зіграв Сергій Сидорчук. Цього ж разу Мірча Луческу не зміг розраховувати на травмованих Дениса Попова та Віктора Циганкова. Замість них у старті вийшли Сирота та Караваєв. Сидорчук повернувся до складу замість Андрієвського, а на лівому фланзі захисту замість Дубінчака зіграв Вівчаренко.

«Бенфіка» прогнозовано з перших хвилин прибрала м'яч до своїх ніг і почала підбирати ключі до оборони киян, які перейшли за центр поля лише на шостій хвилині після удару від воріт Бущана.

Перший гольовий момент біля воріт Георгія виник уже на 4-й хвилині: Рафа Сілва після скидки від Давида Нереса пробив з воротарської лінії, проте не влучив у ворота. Ще небезпечніше було на 12-й, коли вже Бущан врятував ворота після удару у верхній кут Отаменді, який замикав головою навіс із корнера. На 21-й близьким до голу був уже Нерес: прийнявши м'яч на лінії воротарського майданчика спиною до воріт, Давид зумів ефектно пробити в падінні через себе – удар вийшов сильним, проте Бущан знову врятував ворота.

«Бенфіка» у перші 15 хвилин зустрічі заробила цілих п'ять кутових. Фатальним для «біло-синіх» став шостий, виконаний на 27-й хвилині. Після розіграшу на правому фланзі Нерес навісив на дальню стійку, й Отаменді знову розстрілював ворота ударом головою. Цього разу голкіпер «Динамо» був безсилий знову врятувати свою команду – 1:0.

Постійний тиск на ворота «Динамо» спричинив помилки самих киян. На 40-й хвилині Сирота віддав неточний пас у центр уздовж лінії штрафного майданчика «біло-синіх», чим скористався Рафа Сілва. Перехопивши м'яч, португалець зблизився з Бущаном та розстріляв ворота – 2:0.

Ще за дві хвилини «Бенфіка» забила третій гол у матчі та п'ятий сумарно. Під час швидкої атаки «орлів» Гонсалу Рамуш розрізним пасом перевів м'яч правіше на Нереса, який обвідним ударом лівою приблизно з лінії штрафного майданчика закрутив м'яч у дальній кут воріт «Динамо», забивши свій перший гол в офіційному матчі за «Бенфіку» - 3:0 .

Другий тайм розпочався з вимушеної паузи, коли Гонсалу Рамуш та Рафа Сілва зіткнулися у штрафному майданчику «Динамо», після чого обом довго надавали допомогу. У результаті Рафа Сілва продовжив матч із пов'язкою на голові, а Рамуша з розбитою головою Шмідт був змушений замінити.

Після перерви господарі поля знизили оберти, проте динамівцям не вдавалося перехопити ініціативу. Єдиною загрозою воротам Влаходімоса за довгий час став удар Сидорчука із центру поля. Сергій спробував зловити голкіпера на виході та закинути м’яч йому за комірець, проте трохи не влучив у ворота.

Напівмомент був у Буяльського, проте Віталій не придумав, як розпорядитися м'ячем, прорвавшись до чужого штрафного майданчика. На ту хвилину Шмідт оновив практично всю лінію атаки своєї команди. Проте м'ячем здебільшого володіли та атакували, як і раніше, «червоні». Моментів збільшити рахунок у господарів поля було достатньо, проте Бущан знову проявив свою майстерність після небезпечних ударів Жоау Маріу, Фернандеса, Муси.

У підсумку – 3:0 у матчі-відповіді, тож «Динамо» продовжить єврокубковий сезон вже в іншому турнірі – Лізі Європи.

Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф. Матч-відповідь (перший матч – 2:0 на користь «Бенфіки»)

«Бенфіка» (Лісабон, Португалія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 3:0

23.08.2022. Лісабон. «Ештадіу ду Бенфіка»

«Бенфіка»: Влаходімос – Жілберто, Отаменді (к), Морато, Грімальдо – Флорентіну (Вайгль, 70), Фернандес (Бернарду, 90) – Жоау Маріу – Рафа Сілва (Араужо, 70), Нерес (Гонсалвеш, 70), Рамуш (Муса, 52).

«Динамо»: Бущан – Кендзьора, Забарний, Сирота, Вівчаренко (Дубінчак, 63) – Сидорчук (к), Шапаренко – Караваєв (Тимчик, 87), Буяльський (Яцик, 90+3), Шепелєв (Царенко, 87) – Бєсєдін (Ванат, 63).

Голи: Отаменді (27), Рафа Сілва (40), Нерес (42)

Попередження: Муса (85) – Шапаренко (81)

Фото uefa.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер