«Бенфіка» – «Динамо»: післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Бенфіка» – «Динамо»: післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу провів пресконференцію за підсумками матчу-відповіді з португальською "Бенфікою" в Лісабоні (0:3) та поділився очікуваннями від старту нового сезону в чемпіонаті України.

- Містере, "Бенфіка" була найсильнішим клубом у кваліфікації цієї Ліги чемпіонів?

- Нашою найбільшою проблемою була не "Бенфіка", а ситуація в цілому. Ми залучаємо гравців із академії, однак вони поки не готові до такого рівня. У нас в захисті грають 19-річний Забарний, 20-річний Вівчаренко, 22-річний Сирота. Як я вже казав на передматчевій пресконференції, "Бенфіка" - набагато сильніша, але й для нас недопустимо робити стільки помилок. Результат міг бути навіть 0:6, різниця була надзвичайно великою. Ми могли зробити небагато - тільки завадити нашому супернику забивати. До першого голу призвела дрібна помилка, до другого та третього пропущених м'ячів призвели значні помилки. 

"Бенфіка" заслуговує на цю перемогу, вітаю їх та бажаю гарного виступу в груповому етапі Ліги чемпіонів. Лісабонці - команда дуже високого рівня та кваліфікації, вони грають у видовищний, динамічний і організований футбол.

- На вашу думку, до якого етапу "Бенфіка" може дійти в Лізі чемпіонів?

- Як ви знаєте, наші гравці вже два місяці не були вдома, не бачили свої родини. Складно знайти іншу команду в такій самій складній ситуації, в якій перебуваємо ми. На сьогоднішній день "Бенфіка" була набагато сильнішою за нас і заслуговує кваліфікуватися до Ліги чемпіонів. Але поки що дуже зарано казати, чи зможе "Бенфіка" претендувати на перемогу в турнірі.

Ми ж цього тижня розпочнемо новий чемпіонат, де гратимемо з 18-20-річними футболістами. Не хочу шукати в цьому виправдань, але "Бенфіка" була в обох матчах сильнішою за "Динамо". Ми зробили неможливе.

- Які ваші очікування від нового ігрового року, який в Україні пройде в умовах війни?

- У нас одне бажання - ми хочемо продовжувати грати у футбол та жити. Це найважливіше у воюючій країні. Спортивні результати в такій ситуації відходять на другий план. Але дуже важливо не здаватися та продовжувати грати чемпіонат. У середу ми вирушимо до Львова, згодом - поїдемо до Києва, потім знову повернемося до Європи. Це багато годин подорожей автобусом, що додає складнощів. Проте я сподіваюся, що гравці встигнуть психологічно відновитися після цієї гри.

- "Динамо" готове стартувати в чемпіонаті України?

- Ми втратили кількох важливих гравців через пошкодження - це Попов, Циганков, Гармаш, Андрієвський. Проте після відновлення ці досвідчені футболісти зможуть допомогти команді пережити цей важкий час.

- Після втрати "Шахтарем" ряду важливих гравців "Динамо" є найсильнішою командою України?

- Не варто порівнювати "Шахтар" із "Динамо", адже у "гірників" є можливість придбати футболістів високого рівня - згадаємо тих же Нереса, Траоре. "Динамо" ж із моменту мого приходу до клубу робить ставку на українських гравців, вихованців академії. Це не так легко, у футболі потрібні гравці з інших країн і культур, це створює хорошу конкуренцію та змагальний дух.  

Шкода, що "Шахтар" втратив своїх гравців. Цей сезон буде дуже важким для нас усіх. Ми поки не уявляємо, коли та в яких умовах ми гратимемо, чи будуть обстріли під час матчів. Але ми маємо продовжувати грати - це дуже важливо для всіх. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер