«Бенфіка» – «Динамо»: передматчева пресконференція Роджера Шмідта та Давида Нереса

«Бенфіка» – «Динамо»: передматчева пресконференція Роджера Шмідта та Давида Нереса

Головний тренер «Бенфіки» Роджер Шмідт та півзахисник Давид Нерес поспілкувалися з представниками ЗМІ перед матчем-відповіддю раунду плей-оф Ліги чемпіонів проти київського «Динамо».

Роджер Шмідт, головний тренер «Бенфіки»:

— «Бенфіка» дуже близька до виходу до групової стадії Ліги чемпіонів. Що необхідно зробити для останнього кроку?

— Ми маємо зіграти на найвищому рівні з перших секунд матчу. Ми зіграли добре в першому матчі, але поки що ми лише на півдорозі. Відчули, що «Динамо» – це хороша команда, небезпечна, і вони будуть битися за вихід до групового турніру. У нас є перевага завдяки тому, що ми гратимемо перед своїми уболівальниками, на своєму стадіоні, тому ми маємо показати, що сильніше хочемо потрапити до групового турніру.

— Чого очікуєте від суперника?

— У першому матчі ми грали проти дуже гарної команди, яка завдала нам чимало проблем в обороні. Завтра вони адаптують свою тактику, відштовхуючись від результату першого матчу, тому дуже важливо не втрачати концентрацію з перших секунд.

— Чи будуть зміни у стартовому складі з огляду на перевагу у два м'ячі?

– Ще нічого не вирішено. Зараз не час змінювати стартовий склад. Нам потрібна гранично сфокусована команда. Нам потрібна найкраща команда на полі та найкращі запасні на лавці. Я не скажу вам стартовий склад, але ми хочемо зіграти найкращими.

— Наскільки вплинуло на стан команди те, що останній матч у чемпіонаті було перенесено?

— Ми зіграли три виїзні поєдинки за вісім днів, були тривалі перельоти. Відновлювати гравців у цей період було непросто, але тепер ми мали можливість спокійно відпочити та підготуватися до майбутньої гри.

Давид Нерес, півзахисник «Бенфіки»:

- Чого очікуєш від суперника в матчі-відповіді?

- Я чекаю на важку гру, таку ж, як і в першому матчі. Наша мета – грати у свій футбол з першого удару по м'ячу та здобути перемогу.

- Як відбувається твоя адаптація в команді? Які цілі на сезон? Як щодо збірної Бразилії та поїздки з нею на чемпіонат світу?

- Адаптація проходить легко, усі партнери чудово прийняли мене. Ми хочемо вийти до групового турніру Ліги чемпіонів, добре виступити там та завершити сезон завоюванням трофеїв. А подальше повернення до збірної Бразилії буде нагородою за добре виконану роботу. Але зараз я сконцентрований на виступах за «Бенфіку» і зроблю все, що в моїх силах, щоб допомогти їй виграти трофеї.

- Ти граєш на одному фланзі з Жілберту. Що можеш сказати про вашу взаємодію?

- Те, що ми розмовляємо однією мовою, – це перевага. Але набагато важливішим є той факт, що Жілберту – чудовий футболіст, і від цього багато речей на полі стають набагато простішими.

Фото ФК «Бенфіка»

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер