Берислав СТАНОЄВИЧ: «Динамо» повернеться до Києва з перемогою»

Берислав СТАНОЄВИЧ: «Динамо» повернеться до Києва з перемогою»

- Я знаю, що для хорватів це буде дуже важлива гра. Президент загребського «Динамо» дуже серйозно налаштований і пообіцяв своїм футболістам великі преміальні за перемогу над київським «Динамо». Вони хочуть добитися своєї першої перемоги в груповому етапі і забити свій перший м'яч у Лізі чемпіонів. Так що просто киянам не буде, але я впевнений, що у нас команда більш високого класу, в якій краще підбір гравців, тому ми повинні виграти. Звичайно, шкода, що на тренерській лавці не буде Олега Блохіна, але, гадаю, і його помічники впораються. «Динамо» повернеться до Києва з перемогою.

- Хорвати так серйозно готуються навіть незважаючи на те, що цей матч не має для них турнірного значення?

- Так! Для них дуже велику роль грає престиж клубу, та й мільйон євро, які команди отримують за перемогу в груповому етапі Ліги чемпіонів від УЄФА. Минулого року вони також виступили невдало в Лізі чемпіонів, не забивши жодного м'яча і не заробивши жодного очка. Зараз ситуація така ж, сьогодні останній матч, і у них вся надія на нього.

- Хіба футболісти не думають уже більше про відпустку?

- Ні, що ви. Та сума, яку пообіцяв президент, десять тисяч доларів кожному, для хорватських футболістів дуже великі гроші. Так що вони будуть битися і за престиж, і за гроші, і за все разом.

- Хто з гравців може завдати найбільше проблем?

- Там достатньо класних футболістів. Хороший центральний захисник Віда, який часто підключається до атак і забив кілька м'ячів головою у кваліфікації до Ліги чемпіонів. Також у них є правий захисник Врсалько, центральний нападник Дуйє Чоп, який незабаром виросте в форварда європейського рівня. Ще зазначу бразильця Самміра, який прийняв хорватське громадянство і вже виступав за збірну Хорватії. Так що гра буде важкою і напруженою, але, повторюся, вважаю, київське «Динамо» переможе. Це важливо і для свого рейтингу, і для рейтингу України, і для того, щоб із гарним настроєм піти у відпустку.

- Значить, красивого футболу очікувати не варто?

- Так, буде дуже багато боротьби і напруги, зустрічаються дві команди, які вміють битися. Гадаю, Олег Блохін зі своїми помічниками добре вивчив суперника і розробив хорошу тактику. Повторюся, дуже шкода, що він не може бути присутнім на грі, адже бути на лавці і дивитися матч по телевізору – зовсім різні речі.

- Цей матч буде особливим для Огнєна Вукоєвича?

- Він би дуже хотів потрапити сьогодні у склад і зіграти проти свого колишнього клубу, у присутності своїх глядачів, які тепло його приймуть. Огнєн залишив у загребському «Динамо» хороший слід, зіграв у багатьох важливих матчах і приніс команді багато успіхів не тільки в чемпіонаті Хорватії, але й у Лізі чемпіонів та Лізі Європи. Так що у фанів залишилися про нього хороші спогади.

- На прес-конференції Огнєн сказав, що на матчі хорватського «Динамо» ходить мало вболівальників. Зараз це проблема для клубу?

- Так, на їхні матчі дійсно ходить мало людей. І квитки дорогі, і результатами команди вболівальники незадоволені. Виступи хорватів залишають бажати кращого. Але зараз у клубі змінився тренер, та й київське «Динамо» – європейський гранд. Так що, можливо, на сьогоднішній матч прийде більше глядачів, ніж на ПСЖ та «Порту».

- Ніко Кранчар говорив, що поїде до Хорватії в якості вболівальника...

- Звичайно, він не тільки подивиться матч, але й буде разом із командою в готелі, поїде з нею на гру і буде вболівати за київське «Динамо».

- Огнєн та Ніко після гри залишаться в Загребі?


- Так, вони не будуть повертатися до Києва, речі для відпустки вони вже забрали з собою, і повернуться до команди тільки 9-го січня. Наскільки я знаю, Ніко проведе відпустку з дружиною і донькою в Загребі, а Огнєн якийсь час проведе з рідними. А потім ненадовго поїде до Англії до свого друга Модріча.

- Добре, що свій останній матч «Динамо» грає на виїзді, а не в Києві за такої погоди?


- Звичайно, це велика удача, в цьому плані нам дуже пощастило. Зараз у Загребі 6-7 градусів тепла, без снігу і дощу. Словом, футбольна погода. Так що це, однозначно, краще для обох команд, ніж, якби вони грали в Києві.

- Як вважаєте, до якої стадії під силу пройти «Динамо» навесні в Лізі Європи?

- Команда може досягти там великих успіхів. У «Динамо» давно не було зібрано таких хороших футболістів. Блохін прекрасно знає ситуацію в команді, просто у нього ще не було можливості провести збір із командою, ближче познайомитися з гравцями. Взимку у нього буде достатньо часу для вивчення і підготовки, а у команди – щоб зігратися. Так що, вважаю, навесні нам під силу буде дійти як мінімум до півфіналу Ліги Європи.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер