Берислав СТАНОЄВИЧ: «Кранчар голодний за великим футболу»

Берислав СТАНОЄВИЧ: «Кранчар голодний за великим футболу»

На його думку, новачок із Хорватії зможе підсилити атакуючий потенціал та стати одним із лідерів «Динамо».

- Я вже не одне десятиліття знайомий із батьком Ніко, Златко Кранчаром. Він був чудовим футболістом, зараз працює тренером, та зміг передати сину свої найкращі якості. Вперше Ніко потрапив мені на очі у 2002 році, виступаючи за молодіжну збірну Хорватії. Наступного року він уже був капітаном загребського «Динамо», грав у кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Динамо» з Києва. З того часу цей футболіст перебуває в полі зору селекціонерів нашого клубу.

- Які ігрові якості Ніко Кранчара?

- Це атакуючий півзахисник, в основному діє в центрі поля, інколи зміщується на лівий фланг. Добре тримає м'яча, бачить поле, володіє високою культурою пасу. Може сам пробити по воротах, не менше задоволення отримує від гострої передачі, багато з яких стають гольовими.

- Чи відомо, чому в Ніко не все склалося в «Тоттенхемі»?


- Прем'єр-ліга дуже непростий турнір. Тренер "Тоттенхема" Гаррі Реднапп віддає перевагу силовому футболу, підбираючи швидкісних футболістів. У нього Ніко переважно виходив на заміну. У Хорватії Кранчар та Модрич були гравцями приблизно одного рівня, а ось в Англії кар'єра у Луки пішла вгору. Тим не менш, останні два роки не можна записати Кранчару до пасиву. Він змужнів фізично, а в тому, що найкращі ігрові якості при ньому, кажуть регулярні виступи за збірну Хорватії. Останні десять років він є її основним гравцем.

- У пресі пройшла інформація про проблеми Кранчара зі здоров'ям...

- Він зараз у чудовій формі, ніщо його не турбує. Кілька тижнів тому він у збірній Хорватії пройшов повне медобстеження, яке нічого не показало. Та й не став би Славен Білич брати на чемпіонат Європи нездорового гравця.

- Який Ніко в побуті, чи швидко він адаптується в Києві?

- Гравцям зі Східної Європи у цьому плані набагато легше, ніж із інших континентів. Як я вже казав, Ніко зі спортивної сім'ї. У нього чудова дружина, є донька. «Динамо» створить йому максимум комфорту, щоб він зміг розкрити себе на футбольному полі. Мені здалося, Ніко голодний за великим футболом. Він хоче грати на найвищому рівні, в Лізі чемпіонів, перемагати в чемпіонаті. Напевно, тому й дав згоду на перехід до «Динамо». Ще запам'яталася його порядність та вміння тримати слово. Місяць тому в нас була розмова, й Ніко пообіцяв, що якщо й змінить клуб, то обере «Динамо». У нього були хороші пропозиції від московських команд, але даної обіцянки він дотримався.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер