Берислав Станоєвич: «Літекс» робить акцент на контролі м'яча»

Берислав Станоєвич: «Літекс» робить акцент на контролі м'яча»

Завтра «Динамо» зіграє перший матч раунду плей-офф Ліги Європи проти «Літекса». За дорученням Юрія Сьоміна на стартових матчах клубу з Ловечу в чемпіонаті Болгарії побував Берислав Станоєвич – сербський фахівець, який працює в селекційній службі «Динамо» з 2000 року й відповідальний за балканський регіон. В інтерв’ю Інформаційному відділу «Динамо» Станоєвич поділився своїми враженнями від побаченого й розповів, на що футболістам «Динамо» варто звернути увагу в першу чергу.

- Бериславе, яке враження справив «Літекс» за стартовими матчами чемпіонату Болгарії?

- Передусім, хочу сказати, що це міцна зіграна команда, й обороняється, й атакує всім складом. «Літекс» успішно виступає на своєму полі, можливо через те, що воно трохи менше стандартних розмірів. У матчах перших двох турів у чемпіонаті футболісти «Літекса» проявили характер. І якщо в поєдинку з «Бероє» на своєму полі, програючи в рахунку, підопічні Любослава Пенєва змогли вирвати перемогу (2:1), то із Севлієво, де ловечани грали проти «Раковські», вдалося вивезти лише нічию, зрівнявши рахунок лише на 88-й хвилині (1:1).

- У своїй історії «Динамо» неодноразово зустрічалося з болгарськими клубами. Чи є щось особливе в «Літексі»?

- Це типовий представник болгарського футболу. Команда використовує той же стиль гри, що й в останніх двох «чемпіонських» сезонах. Зазначу лише, що влітку «Літекс» продав двох своїх провідних футболістів – бразилець Мадурейра пішов до турецького «Буюксехіра», а боснієць Берберович продовжить свою кар’єру в німецькому «Дуйсбурзі». З тих футболістів, які прийшли в якості підсилення, особливо відзначив би захисника Жоссе із «Сошо» та уругвайця Роберта Флореса, півзахисника з другої команди «Вільярреала».

- Клуб із Ловечу грає в технічний чи силовий футбол?


- Футболісти «Літекса» у більшості своїй доволі технічні, діють із використанням великої кількості коротких передач, роблячи акцент на триманні м’яча.

- В першому матчі з «Динамо» через дискваліфікацію не зіграє капітан «Літекса» Йєленкович. Наскільки це важливий гравець для команди?

- Це дуже важливий гравець у тактичних схемах «Літекса», і для «Динамо» великий плюс, що він не зіграє в Ловечу. Йєленкович – досвідчений футболіст, лідер команди. Грає на позиції опорного півзахисника, вдало діє у відборі й може віддати гостру передачу в напрямі нападників.

- Кого ще з футболістів «Літекса» ви можете виокремити?

- Необхідно приділити особливу увагу лівому захиснику Петару Занєву, який активно діє на своїй бровці, виконуючи не лише свої безпосередні функції, але й допомагаючи в атакуючих діях. Також дуже небезпечний нападник Христо Янєв, який виконує всі стандарти в «Літекса».

На завершення бесіди Берислав Станоєвич додав: «Незважаючи на всі якості «Літекса» та його футболістів, «Динамо» зобов’язане проходити цього суперника й виходити до групового турніру Ліги Європи».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер