Берислав СТАНОЄВИЧ: «Загреб їде до Києва за нічиєю»

Берислав СТАНОЄВИЧ: «Загреб їде до Києва за нічиєю»

Зараз із табору найближчого суперника нашого клубу – загребського «Динамо» в нашій команді грають півзахисники Огнєн Вукоєвич та Ніко Кранчар, а ще раніше виступав Йєрко Лєко. Напередодні 3-го жовтня, коли на НСК «Олімпійський» відбудеться матч двох «Динамо», Берислав поділився своєю думкою про незмінного в останні сім років чемпіона Хорватії.

- У Загребі завжди грали молоді та перспективні гравці, у послугах яких зацікавлені провідні клуби Європи. Зараз серед таких захисники Шиме Врсалько та Матео Ковачич, воротар Іван Келава. Півзахисник із Бразилії Саммір прийняв громадянство Хорватії та незабаром буде викликаний до національної збірної. У нинішньому сезоні він забиває практично в кожному матчі, у тому числі двічі в останньому, проти «Хайдука». Є перспективний нападник Дуйє Чоп, який добре грає як ногами, так і головою, а також фактурний Фатош Бечирай. Хороший центральний захисник Домагой Віда, який упевнено виглядає в парі з досвідченим Йосипом Шимуничем.

- Якої тактичної схеми дотримується наставник команди Анте Чачич?

- Зазвичай, 4-4-2. Але це залежить від ситуації, від суперника. Іноді попереду два нападники, а буває й один. Місце другого віддається центральному півзахиснику. Попереду Чоп або Бечирай. Усі гравці технічні, це типова югославська школа.

- Як ви вважаєте, нинішній рівень гри є межею для цього складу, або є місце для прогресу?

- Гру можна підсилити, виконавці для цього є. Розуміє це й Чачич. Тренер суворий, вимагає дисципліну та самовіддачу.

- Із чим пов’язуєте не надто впевнену гру загребців в останній місяць?

- Були три гри без забитих м’ячів. Напевно, все ще відчувається відсутність Баделя, який залишив клуб наприкінці літа. Це стало єдиною серйозною втратою, загалом склад вдалося зберегти. Криза – явище тимчасове. Гадаю, вона вже позаду. «Динамо» дуже розумна команда, яка плідно працює з молоддю. У неї одна з найсильніших дитячих шкіл у світі, яка щороку випускає по два-три гравці для основного складу.

- Непрямим підтвердженням, що в команді не все гаразд, можна вважати виключення з основного складу Йєрко Лєко?

- Не лише Леко, але й Покриваца. У клубі були незадоволені поразкою в чемпіонаті Хорватії від «Рієки» 0:3. На цій грі був і Сергій Ребров. Він поділиться інформацією з Олегом Блохіним.

- Яке завдання поставлене перед Загребом у Лізі чемпіонів?

- Для клубу одна участь у ній – успіх. Зараз сподіваються на третє місце й вихід до Ліги Європи. Всі розуміють, що для «Динамо» конкурувати з ПСЖ та «Порту» не до снаги. Тим паче, програли першу домашню зустріч.

- Що знають у Загребі про київських динамівців?

- Чув, що на гру із «Зорею» приїжджав помічник Анте Чачича. Є записи матчів із ПСЖ, проти «Борусії» та «Феєноорда».

- Нинішнього року обидві команди вже зустрічалися, в липні на підготовчому зборі в Австрії. Тоді загребці перемогли 1:0...


- Зараз результат того матчу не має жодного значення. Команди були в різних умовах. Кияни лише починали підготовку, а у Загреба вона виходила на фініш, за тиждень був старт у кваліфікації Ліги чемпіонів. До того ж, у той день команда Юрія Сьоміна проводила дві контрольні гри, розділивши склад на дві команди.

- На ваш погляд, яким буде стартовий склад загребського «Динамо»?

- Місце Келави у воротах не обговорюється. Пара центральних захисників Віда та Шимунич. Зліва в захисті, відповідаючи за весь фланг, Пивариц, праворуч Врсалько. Опорні півзахисники Ковачич та Ібаньєс, праворуч Карраско, плеймейкер Саммір. У нападі Бечирай та Чоп.

- Яку тактику обере Анте Чачич у майбутній зустрічі?

- Напевно, буде грати від оборони. У них хороші захисники, є кому втекти в контратаці. Нічия буде розцінена як успіх. Але я не сумніваюся, що кияни переможуть, причому як вдома, так і на виїзді. Клас гравців набагато вищий.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер