Бернд Тийс: «Очікуємо на важку гру»

Бернд Тийс: «Очікуємо на важку гру»

У складі «Гента» один із футболістів викликає особливий інтерес, в якого вже є досвід виступів проти київського «Динамо». Мова про 32-річного капітана бельгійців Бернда Тийса. Напевно, українські уболівальники пам’ятають, як п’ять років тому він уже зустрічався з нашою командою у відборі Ліги чемпіонів, граючи за «Трабзонспор». Напередодні першого матчу нинішнього кваліфікаційного раунду Тийс розповів про настрій своєї команди, поділився думкою про суперника і згадав поєдинки п’ятирічної давнини:

- У нас був чудовий переліт, ми приїхали до Києва в доволі гарному настрої, оскільки добре провели попередній матч на Суперкубок Бельгії проти «Андерлехта». На жаль, привезти трофей до нашого міста не вдалося, але ми грали дуже чітко, стримано і організовано. За рахунку 0:0 в нас було багато небезпечних моментів, які ми не реалізували. Завтра очікуємо на дуже важку гру проти «Динамо», оскільки знаємо, що це сильна команда. Але, як би то не було, поєдинок у будь-якому випадку відбудеться. А в протистоянні одинадцятьох футболістів проти одинадцятьох усе можливо.

- Ви провели тренування на стадіоні «Динамо». Що думаєте про поле, погоду?

- Погода дуже хороша, гадаю, вона звична для України в цю пору року. Те ж стосується й поля. Обидві наші команди демонструють хороший футбол, тому, вважаю, завтра вийде хороша гра, яку варто подивитися.

- Як вам перспектива зіграти м’ячем «Джабулані»?

- Ми тільки що тренувалися ним. Це дуже поганий м’яч (посміхається), як для голкіперів, так і для польових гравців. Навіть короткі паси чомусь летять правіше чи лівіше від місця призначення. Але нам все одно доведеться ним грати, м’яч буде однаковим для обох команд. Можливо, для «Динамо» це навіть перевага, оскільки команда звикла грати таким м’ячем, а ми ні.

- Кілька років тому вам уже доводилося зустрічатися з «Динамо» в рамках кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Тоді ви виступали за «Трабзонспор». Пам’ятаєте ті поєдинки?


- Так, дуже добре пам’ятаю. У Києві ми дуже добре грали і перемогли 2:1, але рахунок міг бути і 3:1, і 4:1, але свої шанси ми, на жаль, не використали. А в Трабзоні «Динамо» вело 2:0 після першого тайму, а після того, як у другому таймі вилучили київського гравця, зосередило всі сили на обороні. Тоді на кону стояло все або нічого. На жаль, так сталося, що ні з чим залишився «Трабзонспор». Ми всі були дуже розчаровані, але це футбол.

- Ви аналізували гру нинішнього «Динамо»? Що відтоді змінилося?

- Ви знаєте, особливо гру суперника не вивчали, дивилися лише на відео дві перших гри «Динамо» в чемпіонаті. Але у вівторок уранці в нас будуть командні збори, на яких, вважаю, ми дізнаємося детальнішу інформацію про суперника і гравців. Я не в курсі, чи багато гравців змінилося в команді в порівнянні з нашою зустріччю п’ять років тому, завтра ми це побачимо.

- Значить, слабкі та сильні сторони суперника назвати не зможете?

- Поки що ні.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер