»Бешикташ» – «Динамо». Початок матчу о 20:00

»Бешикташ» – «Динамо». Початок матчу о 20:00

Надмірно говорити про ступінь важливості майбутнього матчу для обох команд. Його переможець отримує велику перевагу в боротьбі за вихід із групи, а той, що програє, непросте завдання перемогти в двох наступних матчах, при цьому сподіваючись на прийнятний результат в іграх суперників. Нічия, зважаючи на розклади, більше на руку «Динамо».

У нинішньому році ніхто так часто не перемагав «Бешикташ», як «Динамо». Команди зіграли вже три зустрічі, загальна різниця м’ячів в яких 9:1 на користь української команди. На жаль, на сьогодні це не більше ніж психологічна перевага для динамівців, на полі зі стартовим свистком арбітра їм доведеться починати за рахунку 0:0, долаючи опір як суперника, так і несамовито підтримуючих їх уболівальників.

У середу ввечері кияни провели на полі «Іноню» тренування. У ньому взяли участь 20 футболістів, включаючи трьох воротарів. Із певними обмеженнями займався Шовковський, який отримав в останньому матчі чемпіонату вивих пальця руки. Ще не вирішено, чи візьме участь у матчі досвідчений воротар, але судячи зі слів Юрія Сьоміна, за позицію голкіпера він не дуже переймається. У складі є майстерний Коваль, який хоч і не має достатньо ігрової практики, але завжди готовий підмінити старшого партнера. Упевненості додає надійна гра Максима в матчі з «Таврією». Невідомо, звичайно, як молодий воротар впорається з тиском місцевої публіки. Будемо сподіватися, успішно.

Травми Михалика та Попова значно зменшили варіанти побудови захисної лінії. Бетао, швидше за все, буде покликаний закрити лівий фланг захисту, а пару центральних захисників складуть Юссуф та Хачеріді. Справа традиційно зіграє Данило Сильва. Є ще Алмейда, який відновився після травми й набрав непогані кондиції. Зате з вибором півзахисників та нападників у тренера проблем немає. Єдине, як визначити те поєднання, яке приведе команду до перемоги.

Динамівці в останні місяці традиційно активно починають матчі, в перші 20-25 хвилин створюючи кілька чудових можливостей. Якщо заб’ють, півсправи, можна сказати, зроблено. Інакше доводиться несолодко.

Цікаво, що букмекери приблизно однаково оцінюють шанси обох команд. Коефіцієнт на перемогу «Бешикташа» 2,60, а перемогу «Динамо» – 2,65. У випадку нічиї поставлену суму можна збільшити в 3,25 рази.

Головним рефері поєдинку призначено Томмі Скьєрвена. З «Динамо» норвезькому арбітру перетинатися не доводилося, але з українськими клубами зустрічався, і не одного разу. У сезоні 2005/2006 Скьєрвен зафіксував виїзну перемогу «Шахтаря» над німецьким «Штутгартом» у рамках групового турніру Кубка УЄФА (2:0), а за два роки під наглядом Томмі одеський «Чорноморець» удома зіграв унічию з французьким «Лансом» у третьому раунді Кубка Інтертото (0:0). Хороші спогади від зустрічі з цим арбітром і в «Карпат» – в минулому сезоні львів’яни переграли на виїзді грузинський «Зестафоні» в матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи УЄФА. Допомагати обслуговувати поєдинок Скьєрвену будуть його співвітчизники – асистенти арбітра Стейнар Холвік та Гейр Аге Масовн Холен. Додаткові асистенти – Браге Сандмоен та Андерс Йохансен.

Матч четвертого туру групового турніру Ліги Європи «Бешикташ» – «Динамо» відбудеться 3 листопада, в середу, у Стамбулі на стадіоні «Іноню». Початок о 20:00. У прямій трансляції поєдинок дивіться на телеканалі 2+2, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер