Нескінченний матч Валерія Лобановського

Нескінченний матч Валерія Лобановського

У видавництві «Ексмо» вийшла книга «Валерій Лобановський. Нескінченний матч...»

Роздуми найкращого футбольного тренера СРСР і України: про гру, завдання гравця, роботу тренера і про науку перемагати на полі і в житті.

Відомо, що в творчій спадщині Валерія Лобановського є книга «Нескінченний матч», написана в 1987-1988 роках, яка була опублікована в 1989 році. Книга 2009-го року – це оновлене і розширене видання «Матчу», доповнене новими матеріалами й останніми інтерв’ю. Зокрема, тут представлено інтерв’ю, яке дав Валерій Лобановський журналістам телекомпанії «НТВ+футбол». Багато хто називає його творчим заповітом Метра.

«Ми давно домовлялися з Лобановським розширити і доповнити "Нескінченний матч". Він просив збирати матеріали. Іноді щось говорив, іноді "відправляв" мене до матеріалів своїх грунтовних прес-конференцій, які час від часу проводилися в Києві. Валерій Васильович припускав, що прийде час, коли ми зможемо спокійно, нікуди не поспішаючи, зайнятися ретельною підготовкою нового видання "Матчу". Час цей не наступить ніколи.

Все його життя – заповіт. В оновленого і розширеного видання книги нова назва – "Нескінченний матч...". Багатокрапка несе своє навантаження, багато чого пояснює. Перш за все – нескінченність життя Валерія Васильовича Лобановського у футболі...»

Редактор книги А. Горбунов

Про характер цієї книги краще за все скажуть слова самого В. Лобановського: «…Це не бесіда серед родичів за вечірнім чаєм, для мене це хороша можливість висловити свою точку зору на гру, яка називається футболом, поділитися своїми міркуваннями про те, як вона розвивається, спробувати заглянути в майбутнє».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер