БЕТАО: «Нас, мабуть, готують до відправлення в космос?»

БЕТАО: «Нас, мабуть, готують до відправлення в космос?»

Ні, у нього не день народження, а просто урочиста подія – його улюблена збірна Італії, у штабі якої тренеру доводилося працювати на двох Кубках світу, вийшла до фіналу чемпіонату Європи. Для всіх це стало несподіванкою, адже фаворитами були їхні суперники, німці. «У нас дуже сильна команда, в ній гравці світового рівня. Для мене не стане сюрпризом, якщо Італія стане чемпіоном», – пишаючись за своїх співвітчизників, сказав Вінченцо.

На ранковому тренуванні динамівцям не довелося за звичкою зашнуровувати бутси. Заняття тренери команди розбили на дві частини. Першу провели у тренажерному та фітнес-залах готелю, а другу на прокладених між альпійськими вершинами доріжках. Виключенням стали воротарі, специфіка підготовки яких передбачає інші вправи та навантаження. Тріо кіперів під керівництвом Михайла Михайлова добросовісно відпрацювало свою програму на футбольному полі.

У спортивному комплексі готелю «Інтеральпен» створені всі умови навіть для професійних футбольних команд. Динамівці розділилися на дві групи. Поки перша під керівництвом Вінченцо Пінколіні працювала на силових тренажерах, набираючи м’язову масу, друга, очолювана Сергієм Ребровим, виконувала спеціальні вправи у фітнес-залі. «У нас хороша робота, давай, де твоя посмішка», – підбадьорював партнерів життєрадісний Бетао, у якого, здається, ніколи не буває поганого настрою.

Частий гість у тренажерному залі захисник Горан Попов, його там можна побачити практично щоденно. «Мені потрібно підготуватися до кожного тренування, зробити навантаження на коліно. Інакше не зможу працювати на повну силу», – розповів Горан, крутячи педалі велотренажера.

Друга частина ранкового тренування пройшла на дбайливо прокладених альпійськими горами доріжках для велосипедів та прогулянок пішки. Пінколіні заздалегідь підібрав мальовничий пагорб із кутом нахилу приблизно 30 градусів, на якому футболісти «розвивали витривалість» – бігали вгору на дистанції шістдесят та тридцять метрів. Завдання не з простих, для його виконання довелося докласти чималих зусиль. «Нас мабуть готують до відправлення до космос?», – підсумував Бетао після завершення заняття, коли динамівці думали про те, як швидше дістатися номеру.

Постійна втома незмінно стає супутником професійного футболіста на підготовчих зборах. До неї складно звикнути, доводиться змиритися. Вже за п’ять годин після закінчення ранкового заняття динамівці вийдуть на вечірнє, на якому кожен буде доводити, що він найкращий, що саме він гідний місця у стартовому складі.

Дмитро Шаповал із Телфса, Австрія

www.fcdynamo.kiev.ua  

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер