Бетао: «Не можна звинувачувати в помилках окремих футболістів, ми – команда»

Бетао: «Не можна звинувачувати в помилках окремих футболістів, ми – команда»

- Безумовно, нам необхідно ще поліпшувати якість гри, особливо, у другому таймі. Але вже і так команда виглядає краще. Ми добре грали до перерви. Безумовно, хотіли зайняти перше або друге місце в групі, але що поробиш, не вийшло. Тепер будемо добиватися перемог в Лізі Європи.

- Що можете сказати про обрізку Дуду, після якої був забитий гол?

- Чому в Україні так прийнято: відразу вказувати пальцем, хто де помилився? Це неправильно і негарно. Звичайно, помилка була, але не потрібно про це говорити. Коли перемагаємо – вся команда виграла, коли програли – всі програли. Не можна звинувачувати в помилках окремих футболістів, ми – команда.

- Але помилка Хачеріді, яка призвела до другого взяття воріт, була надто явною...

- Так, була помилка, але потрібно допомогти йому. Не слід говорити, що ми програли через нього, що хтось один – причина поразки. Хачеріді – теж частина «Динамо», частина нашого колективу.

- А як прокоментуєте те, що у Коваля зрізався м'яч із ноги?

- Це просто позначилося нервове напруження, нічого страшного.

- Чи були у «Динамо» шанси перемогти?

- Звичайно були. У першому таймі хороший момент був у Гармаша, потім могли відзначитися Браун, Гусєв. Реалізовувати кожний момент, навіть наймінімальніший – це ознака великої команди. Так було у ПСЖ сьогодні: в першому таймі вони створили лише один чи два моменти, і відразу забили. Так що якщо шанси є, потрібно забивати.

- Так чого, все-таки не вистачило «Динамо», концентрації?

- Не думаю. Потрібно враховувати те, що ми грали проти сильних суперників. У першому таймі у ПСЖ був усього один момент, і цього їм виявилося достатньо, щоб забити.

- Які слова говорив Блохін перед матчем, щоб команда дійсно билася?

- Та ми й самі розуміємо, що в Донецьку не дуже добре грали. Потрібно показувати характер. Всі футболісти знають, в якій команді грають. «Динамо» – клуб із великою історією, тут завжди потрібно битися за перемогу.

- Що сказав головний тренер у роздягальні після матчу?

- Що він міг сказати... Звичайно, всі хотіли перемогти, але для цього нам треба було грати ще уважніше, не допускати дитячих помилок. Тепер потрібно думати про очки в останньому матчі Ліги чемпіонів і про чемпіонат України. Будемо дивитися вперед.

- А що почули від президента після матчу?

- Звичайно, він теж хотів перемоги. Але він так і сказав, що поразка – наша спільна, перемога – теж. Погодився, що команда непогано грала, гадаю, це помітили всі, особливо в першому таймі. Моментів у нас було побільше. А от у другому таймі, коли вони швидко забили другий м'яч, настрій на полі був уже не найкращий. Ігор Михайлович подякував за гру. Сезон ще не закінчено, голову опускати рано.

- Хто на Вашу думку, був найкращим у складі «Динамо»?

- Вся команда добре грала, але, гадаю, виділявся Дуду, також Велозу, Гармаш... Та й усі інші хлопці, навіщо когось виділяти?

- А як можете оцінити власну гру?

- Гадаю, зіграв добре, в боротьбі я, начебто, жодного разу не поступився. Але немає сенсу про це говорити, якщо команда програла. Вся команда повинна діяти краще.

- З ким із форвардів суперника було складніше всього грати?

- У них вся команда сильна, важко когось виділити. Вони всі хороші – і Лавессі, і Ібрагімович, і Нене, а також у другому таймі Пасторе.

- Ліга Європи – це утішний варіант для «Динамо»? Ви задоволені, що потрапили хоча б туди?

- Так, це непогано. Потрібно дивитися вперед.

- У ЗМІ зараз дуже багато розмов про те, хто може покинути команду взимку. У тому числі, обговорюється і Ваше прізвище. Що думаєте з цього приводу?

- Щодо моєї ситуації президент уже знає, що я думаю. Якщо він захоче, він вам розповість.

- Зараз багато говорять, що «Динамо» можуть допомогти тільки зимові збори, ви погоджуєтеся з цим?

- Так, Блохіну треба більше попрацювати з командою. З тих пір, як він прийшов у «Динамо» пройшло дуже мало часу. А на зборах буде така можливість. Гадаю, майбутні збори будуть одними з найважчих.

- Скільки часу Вам знадобилося, щоб так добре вивчити мову, і як це вдалося?

- Коли я тільки приїхав до «Динамо» у 2008-му році, на першому тренуванні наш воротар Саша Шовковський сказав, що, перш за все, я повинен знати чотири слова: «вперед», «назад», «праворуч», «ліворуч» . З тих пір я кожен день учив по два нових слова. І вже через місяць міг щось зрозуміти і сказати. Але і зараз я говорю ще не дуже добре.

- Хто ще з бразильців так само вивчив мову?

- Тільки Бетао (посміхається). Данило Сильва трохи розуміє. Якщо потрібно, я перекладаю іншим.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер