Бетао: «Намагатимемось перемогою над «Дніпром» пришвидшити одужання Блохіна»

Бетао: «Намагатимемось перемогою над «Дніпром» пришвидшити одужання Блохіна»

Щоб досягти цієї відмітки, бразильцеві знадобилося чотири сезони в "Динамо". З цього приводу кореспондент офіційного сайту поспілкувався з футболістом, з'ясувавши, що значить для нього подібне досягнення, а також згадавши його перші дні перебування в Києві, почавши, тим не менш, розмову з несподіваної звістки про хворобу головного тренера команди Олега Блохіна.

- Мені зателефонував Алмейда і повідомив цю неприємну новину. Я на тренуванні не був, оскільки робив необхідні процедури.

- Як ця звістка може позначитись на команді, яка готується до важливої недільної зустрічі Прем'єр-ліги з дніпропетровським «Дніпром»?

- Безумовно, головний наставник відіграє важливу роль в команді, але я думаю, що і другий тренер впорається. Ми намагатимемося перемогти для Олега Володимировича, щоб він швидше одужав.

- Повернімося до вашого досягнення у складі «біло-синіх»...

- Це дуже приємне досягнення. Коли я прийшов у команду, я одразу був налаштований тут грати до кінця мого контракту. Радий, що досяг такого показника в чемпіонаті, але є ще поєдинки в інших турнірах. У кожній команді, за яку доводилося виступати, я грав багато матчів - і в "Корінтіансі", і в "Сантосі". Зараз чемпіонат України вже не такий, як раніше, коли одна команда була дуже сильною, а інші досить слабкими. Тепер кожна гра складається нелегко.

- А ви пам'ятаєте свій перший матч за "Динамо"?

- Так, ще б пак! Адже це був поєдинок за Суперкубок з "Шахтарем" в Полтаві. Добре пам'ятаю, що основний час закінчився внічию 1:1, але по пенальті ми програли, здається, Діакате тоді не реалізував одинадцятиметровий удар. Звичайно, я дуже засмутився, адже в дебютному матчі хотілося перемогти. Але після цього в мене було дуже багато приємних моментів в "Динамо".

- Які з них можете перерахувати?

- Взагалі, грати в "Динамо" - дуже почесно, це сильний клуб, який знають у всьому світі. Команда майже кожен рік виступає в Лізі чемпіонів. Коли я приїхав до Києва, це було першим, на що я звернув увагу, адже дуже хотів спробувати свої сили в найпрестижнішому клубному турнірі. Тричі мені вдалося це зробити, чому я дуже радію. А говорячи про найнеприємніше моменті, перш за все, згадується, як ми в 2009-му році програли "Шахтарю" у півфіналі Кубка УЄФА. Ця поразка була особливо болючою, оскільки всі були впевнені, що ми пройдемо до фіналу.

- Скільки ще матчів хочете зіграти за "Динамо"?

- Не знаю. Скоро у мене закінчується контракт з клубом, тож поки я не можу точно сказати.

- Що вас, перш за все, здивувало в Україні, коли ви сюди приїхали?

- Манера гри в футбол. У Бразилії кожен тренер грає на атаку. Тут же все будується чітко і по порядку.

- Звернімося до сучасності. Перемога над загребським "Динамо" стала ключовою з точки зору турнірної стратегії?

- Так, безумовно, вона була для нас дуже важлива. Якщо ми ще привеземо очки з Португалії, де зустрічаємося з місцевим "Порту", однозначно, можна буде поборотися за вихід з групи. Крім того, як і перемога над "Зорею" в чемпіонаті, результат поєдинку з хорватським "Динамо" додав нам впевненості в психологічному плані після зміни головного тренера команди. До речі, майбутній тур чемпіонату обіцяє бути дуже цікавим, адже зустрічаються лідери: "Динамо" грає з "Дніпром", а "Шахтар" - з "Металістом".

- Чого очікуєте від майбутнього матчу з "Дніпром"?

- Думаю, він буде захоплюючим. У Дніпропетровську дуже сильна, організована команда з хорошим підбором гравців. Тому впевнений, що матч сподобається глядачам.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер