БЕТАО: «Проведіть вечір 14 липня в товаристві улюбленої команди!»

БЕТАО: «Проведіть вечір 14 липня в товаристві улюбленої команди!»

Його авторитет у колективі високий як серед бразильців, для яких він ніби старший брат, так і серед гравців інших національностей. І це абсолютно заслужено – на полі він справжній професіонал, всім серцем відданий «Динамо» а в побуті простий і товариський.

- Бетао, ви вже пройшли із «Динамо» не один підготовчий збір. Що скажете вболівальникам, які переживають через невдачі команди у двох останніх контрольних матчах?

- Той, хто цікавиться футболом, має вміти відрізняти товариські матчі від офіційних . нічого страшного не сталося, йде нормальна підготовка до сезону. В чемпіонаті намагатимемось не давати таких приводів для переживань.

- зараз із командою тренуються троє новачків – Каверін, Богданов і Кранчар. Чи встигли скласти думку про них?

- Більше інформації дадуть офіційні ігри. Андрій (Богданов) жорсткий, завжди йде в боротьбу, Віталій (Каверін) дуже швидкий і технічний. Ніко (Кранчар) майстер високого класу, він посилить нашу атаку.

- На відміну від минулих років, зараз селекціонери «Динамо»не звертають увагу на Південну Америку...

- Якщо ви про форвардів, розумію про що мова. Останні трансфери були не дуже вдалі, але це не означає, що Андре і Гільєрме були форвардами слабкого рівня. У них є сильні сторони, які потрібно вміти використовувати. Чому хороша атака у «Шахтаря» і «Металіста»? У перших, здається, грають вісім бразильців, у других чотири. Вони розуміють один одного, надають команді свого стилю гри. Самотужки бразилець також може підсилити атаку, але навіть за умови довіри тренера потрібен час на адаптацію. Не менше року.

- В контрольних матчах ви граєте у центрі захисту, а в офіційних нерідкі зміщення на фланг. Цього сезону традиція продовжиться?

- Не знаю, питання не до мене. Коли флангові захисники здорові, я претендую на місце в центрі. Лише за необхідності мене переводять на фланг. Але я не жаліюсь, вже звик.

- На ваш погляд, скільки футболістів у команді мають претендувати на одну позицію?

- Погляньмо на найкращі клуби світу – «Барселону», «Челсі», «Баварію». Там мінімум три гравці на одне місце і я вважаю це нормальним. Серйозна команда не має бути вразливою від травм футболістів, дискваліфікацій. В «Динамо» зараз висока конкуренція і це правильно.

- Що побажаєте вболівальникам перед стартовою грою чемпіонату?

- Впевнений, до матчу 14 липня проти «Металурга» із Донецька (початок о 19:00 – прим. ред.) команда підійде повністю готовою. Очікую, що на гру прийде багато вболівальників. Тих, хто ще думає, закликаю провести вечір в товаристві улюбленої команди. Приходьте і ви не пошкодуєте!

Дмитро Шаповал із Телфса, Австрія

www.fcdynamo.kiev.ua  

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер