Бетао: «Терпіти та працювати»

Бетао: «Терпіти та працювати»

Футболіст Амансіо Еберт Вілліан, який виступає під «псевдо» Бетао, у «Динамо» вже четвертий рік. За цей час захисник продемонстрував, що є справжнім універсалом. Він нечасто ходить в атаку, але в обороні може надійно «закрити» будь-яку позицію. Саме завдяки своїй універсальності Бетао став нинішньої осені незамінним гравцем основного складу. Це дає йому право оцінити першу половину сезону.

- У чемпіонаті України «Динамо» пропустило найменше – лише вісім м’ячів. Чи можна назвати гру захисту команди надійною?

- У цьому заслуга не лише захисників. У нашій команді всі футболісти, в тому числі й нападники, не цураються відходити до своїх воріт, також як і захисники активно допомагають їм в атакуючих діях. Це нормальна ситуація й нічого дивного в нинішніх показниках команди не бачу.

- Хто із суперників у нинішньому сезоні спричинив найбільше проблем захисту «Динамо»?

- Як завжди, це «Шахтар» та «Металіст» Дві сильні команди європейського рівня, які, як і «Динамо», ставлять перед собою найвищі завдання в усіх турнірах, в яких беруть участь. У складах цих команд зібрані дуже сильні гравці, які представляють переважно Бразилію та Аргентину, і протистояти їм дуже складно.

- Чи можете виокремити когось в їхньому складі?

- Усі вони дуже сильні. Вілліан, Луїс Адріано, Дуглас Коста в «Шахтарі», Тайсон, Соса в «Металісті»… Із кожним потрібно грати дуже уважно протягом усього матчу, адже за будь-яку найменшу помилку можеш бути миттєво покараний.

- Коли ви періодично не потрапляли до складу, не виникала думка залишити команду, повернутися до рідної Бразилії?

- Є наміри, як мінімум, відпрацювати свій нинішній контракт із «Динамо». Адже коли переходив до цього клубу й підписував угоду, в ній не було прописано, що я маю постійно грати в основному складі. Потрібно поважати думку тренера, а самому терпіти, працювати на тренуваннях із подвоєною енергією й чекати на свій шанс, який тобі обов’язково нададуть.

- Ви активний користувач Twitter. Як багато часу присвячуєте віртуальному спілкування?


- Оскільки дружина з дитиною повернулися до Бразилії, а я залишився сам, біля комп’ютера проводжу практично весь вільний час. Таким чином підтримую зв’язок зі своїми співвітчизниками. Я поінформований про події на батьківщині, вони дізнаються багато цікавого про мене та мою кар’єру в «Динамо». Це дуже добре.

Повну версію інтерв’ю з Бетао читайте в номері журналу «Динамо Київ» за грудень 2011 року.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер