Без Шацьких “Динамо” не перемагає

Без Шацьких “Динамо” не перемагає

Київське “Динамо” закінчило перше коло чемпіонату України на другому місці, відстаючи від лідера – донецького “Шахтаря” – на три очки. Відрив між командами збільшилося після 15-го туру, в якому підопічні Олексія Михайличенко не змогли подолати одного з аутсайдерів перегонів сімферопольську “Таврію”.

Зустріч у Криму пройшла за відчутної переваги гостей. Достатньо сказати, що за весь матч таврійці жодного разу не пробили у створ воріт Віталія Рева, натомість динамівці турбували Гасанзаде шістьома пострілами (ще 10-ть прийшлися повз воріт), але єдиного переможного удару прихильники “біло-блакитних” так і не дочекалися.

У першому таймі чудові нагоди змарнували Мелащенко, Ринкон і Белькевича, кілька разів небезпечно пробивали здалеку Несмачний, Лєко і Гавранчич. Вдалася взнаки і відсутність Максима Шацьких – без свого найкращого бомбардира динамівці не змогли по максимуму навантажити оборону господарів.

На мокрому від дощу газоні важко було проявити свої найліпші якості технарям Белькевичу, Гіоане і Ринкона. Натоміть на слизькому полі чудово діяли “силовики” Лєко, Гавранчич і Онищенко. Гра Дениса стала приємним сюрпризом: залікувавший “лондонське” пошкодження півоборонець діяв надійно і впевнено!

По перерві кияни продовжували дотримуватися обраної лінії, подовгу розігруючи комбінації поблизу штрафної опонентів. Але десятки навісів, прострілів та ударів результату так і не принесли. На жаль, у складі “Динамо” не знайшовся гравець, який у вирішальний момент міг узяти гру на себе і поставити логічну крапку в зустрічі.

Наприкінці поєдинку замість інертного Мелащенко на поле вийшов новачок Періца Огненович. Серб кілька разів отримував м’яч, намагався продемонструвати притаманну високу техніку, але всі старання були нівельовані слизьким полем та, в першу чергу, надійною грою оборонних редутів сімферопольців.

Таким чином, після першого кола динамівці з 36 очками йдуть другими. Нагадаємо, що минулого сезону на зимовий антракт команда пішла третьою, пропустивши вперед “Шахтар” та “Дніпро”. У другій частині перегонів кияни наздогнали лідерів і заслужено завоювали золоті нагороди. Сподіваємося, така ж приємна історія повториться і наступної весни.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер