Благодійний матч. «Л’Успіталет» – «Динамо» - 2:2. Звіт про матч

Благодійний матч. «Л’Успіталет» – «Динамо» - 2:2. Звіт про матч

10 червня футболісти ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського вікової категорії U16 (2006 року народження) провели благодійний матч в Іспанії.

Гра відбулася на підтримку українських медичних закладів, які потребують рентген-апаратів С-арки. Орієнтовна вартість одного апарату становить 100 000 доларів. Таке обладнання використовується для операцій під контролем рентгенівського опромінення, таких як вилучення осколків або фіксація кісток.

Підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка зіграли проти команди «Л'Успіталет» із Каталонії, що виступає у п'ятому за силою дивізіоні Іспанії – Терсері КІФФ. Суперник «біло-синіх» зіграв змішаним віковим складом.

Матч відбувся у місті Успіталет-де-Лебрегат у Каталонії на стадіоні «Фейха Льарга». Вхід на трибуни для громадян України був безкоштовним.

Кияни розпочали гру активно і відкрили рахунок вже на 4-й хвилині, щоправда, не без допомоги каталонців. Після навісу з кутового м’яч зрізав у власні ворота Ібрагім Ісмаїлов. Забитий м’яч «біло-сині» присвятили травмованому партнеру по команді, Матвію Пономаренку.

Цей гол додав упевненості киянам, і вони більше контролювали м’яч, все частіше створюючи загрози воротам Нарциса Савова. Вкрай небезпечним був удар Кирила Пашка на 8-й хвилині зустрічі, коли м’яч просвистів поруч із дев’яткою.

Здавалося, кияни повністю контролювали хід зустрічі, проте суперник скористався єдиним моментом розслабленості киян у першому таймі. Після закидання зі своєї половини поля єдиний гравець «Л’Успіталета» вибіг у пресинг на чужу половину поля. Динамівські оборонці обігралися з голкіпером, проте Кирило Осипенко занадто слабко покотив м’яч на партнера, чим і скористався Анхель Наварро, який перехопив м’яч та одразу розстріляв ворота Киблицького.

До роздягалень команди пішли за нічийного рахунку, а під час перерви ведучі Олександра Лобода та Мішель Андраде розповіли присутнім на стадіоні глядачам про благодійну мету матчу, про збір коштів фондом UNITED 24, а також запросили в рамках проекту «Здійсни мрію» виступити 13-річну дівчинку Софію Іванову з Миколаївщини, чий будинок під час бомбардування було зруйновано, а обломок снаряду влучив їй у голову. Наразі здоров'ям дівчинки опікуються фахівці з клініки «Охматдит». Софія виступила разом із популярною співачкою Dorofeeva, акомпануючи їй на гітарі.

Другий тайм активніше розпочали також динамівці, і на 57-й хвилині вони вийшли вперед. Кузик вивів майже на рандеву з голкіпером Михайлом Мєдвєдєвим Олександра Шевченка, який теж вийшов на заміну, і той спрямував м’яч у кут воріт.

Надалі гра проходила у більш спокійному темпі, проте кияни мали нагоди, аби збільшити свою перевагу у рахунку. Зокрема, на 70-й хвилині, виконуючи небезпечний штрафний удар метрів з 18-ти, Кирило Пашко влучив у хрестовину воріт.

Натомість забили каталонці. На 86-й хвилині після навісу зі штрафного з правого флангу віце-капітан Хуанме Фернандес ударом головою замкнув навіс на ближній стійці – 2:2. Одразу після голу пролунав фінальний свисток.

Завершився вечір на стадіоні традиційною для благодійних матчів «Динамо» піснею Imagine у виконанні Kazka та учасниці шоу «Голос країни» Інни Грицаєнко.

Благодійний матч. «Л’Успіталет» – «Динамо» - 2:2

Л’Успіталет (стартовий склад): Савов, Марчал, Вісенте, Фернандес, Естебе, Гомез, Наварро, Салас, Болуда, Кімі Родрігез, Ісмаїлов.

На заміну виходили: Мєдвєдєв, Червеллера, Рубен Родрігез, Мелендез, Сарагоса, Іван Гарсія, Марін, Параісо, Кеспедеш, Аргуесо.

Динамо (стартовий склад): Суркіс, Захарченко, Коробов, Кузьменко, Дикий, Іщенко, Осипенко, Білий, Калин, Лобко, Пашко.

На заміну виходили: Киблицький, Микитенко, Мариновський, Скочеляс, Хмельовський, Чубов, Шевченко, Задорожний, Кузик.

Голи: 0:1 (Ісмаїлов, автогол, 4 хв) 1:1 Наварро (33 хв) 1:2 Шевченко (57 хв) 2:2 Фернандес (86 хв)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер