Блискуче завершення переможного сезону

Блискуче завершення переможного сезону

Ця перемога стала феєричною точкою в сезоні, коли кияни виграли майже всі можливі трофеї: чемпіонат СРСР, Кубок володарів кубків УЄФА та Суперкубок УЄФА. А Олег Блохін став найкращим футболістом Європи, завоювавши «Золотий м'яч».

Оскільки результат завершального матчу сезону з «Торпедо» практично ніяк не міг вплинути на підсумковий розподіл місць у турнірній таблиці, багато хто очікував, що команди не стануть напружуватися і майстерно розпишуть нічию. Але замість цього, на загальне задоволення гра вийшла і яскравою, і змістовною, і результативною. Основні події відбувалися в другому таймі. До перерви ж м'яч двічі побував у воротах «Торпедо», але обидва з положення «поза грою», тому голи не були зараховані.

На 52-й хвилині Блохін пройшов по центру і у штрафному майданчику віддав м'яч Веремєєву, який, перебуваючи у щільному оточенні захисників, красивим ударом з розвороту відправив м'яч в дальній кут. За десять хвилин до кінця гри у ворота «Торпедо» влетів другий м'яч: вигравши єдиноборство у двох захисників, Блохін прорвався до лицьової лінії, і відкинув м'яч направо у воротарський майданчик на Онищенка, який зумів випередити суперників і точним ударом послав його в сітку. А ще через три хвилини остаточний рахунок встановив Блохін. У результаті стрімкої контратаки Веремєєв на великій швидкості пройшов до штрафного майданчика «Торпедо» і віддав м'яч Блохіну, який забив третій м'яч.

«Гра у команди народилася не раптом. «Динамо» - минулорічний чемпіон країни, який то вражав, то залишав байдужим, то брався під сумнів. А виявляється, стаючи чемпіоном, команда шукала, будувалася, росла. У цьому сезоні київське «Динамо» повернуло нам усе втрачене. І подарувало першокласну гру на рівні світових стандартів», - писав відомий радянський журналіст і письменник Лев Філатов.

У цілому динамівці протягом сезону здобули найбільше перемог (17) і зазнали найменшої кількості поразок (усього 4), забили найбільше м'ячів і серед усіх команд мали найкращу різницю забитих і пропущених м'ячів (53:30, +23) Найбільше матчів серед динамівців провели Анатолій Коньков, Володимир Мунтян та Євген Рудаков (по 29), а найкращим бомбардиром став Олег Блохін із 18-ма забитими м'ячами.

Чемпіонат СРСР-1975, 30-й тур

«Динамо» (Київ) - «Торпедо» (Москва) - 3:0

«Динамо»: Рудаков, Коньков, Фоменко, Решко, Трошкін, Мунтян (Зуєв, 78), Онищенко, Колотов (к), Веремєєв, Блохін, Буряк.

«Торпедо»: Єлізаров, Пахомов (к), Бутурлакін, Максименков, Філатов (Миронов, 46), Юрін, Круглов, Білоусов, Петренко, Гришин (Храбростін, 46), Беленко.

Голи: Веремєєв (52), Онищенко (80), Блохін (83).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер