Олег БЛОХІН переглянув «Валенсію» на арені слави Андрія БАЛЯ

Олег БЛОХІН переглянув «Валенсію» на арені слави Андрія БАЛЯ

Сьогодні, 16 лютого, головний тренер київського «Динамо» Олег Блохін провів вечір на арені, де трохи менше 32 років тому його друг та однодумець Андрій Баль привів у захват, напевно, всю чоловічу частину однієї шостої планети, яка проживала в колишньому СРСР, забивши на 34-й хвилині чудовий гол на чемпіонаті світу 1982-го року у ворота збірної Бразилії. Олег Володимирович також узяв участь у тому матчі на «Рамон Санчес Пісхуан» і, не сумніваємося, приїхавши сьогодні на цей севильский стадіон, із задоволенням згадав чарівну мить футбольного щастя Андрія Михайловича Баля, який святкує саме нинішнього недільного вечора свій 56-й День народження.

Але повернемося до нинішніх реалій. Олег Блохін подолав шлях від Марбельї до Севільї з метою перегляду майбутнього суперника «біло-синіх» в 1/16 фіналу Ліги Європи «Валенсії», яка в 24-му турі чемпіонату Іспанії зустрічалася із «Севільєю».

Загалом гра вийшла неоднорідною, як за змістом, так і за таймами, які вийшли зовсім різними. У першому була приблизно рівна боротьба, без особливих шансів для взяття воріт обома командами. У гостей звично на правому фланзі півзахисту всю гостроту створював алжирець Соф’ян Фегулі, а в господарів намагався щось створювати Рейєс. Відзначимо, що «кажани» не дорахувалися цього разу відразу двох завсідників у своєму стартовому складі. Опорник Оріоль Ромеу переніс на цьому тижні операцію на правому коліні, а аргентинський лівий вінгер Пабло П’ятті отримав пошкодження на одному з тренувань перед грою.

Другий тайм вийшов достатньо нервовим, а в ігровому плані провальним для підопічних Хуана Антоніо Піцці. Почалося все, а точніше продовжилося, з епізоду на п'ятій хвилині другої половини гри. Центральний захисник та капітан гостей Рикарду Кошта отримав за гру рукою друге в матчі попередження (перше сталося на 41-й хвилині) та залишив поле. Після цього «Севілья» повністю прибрала ініціативу й домінувала до останніх секунд зустрічі.

На 62-й хвилині російський футболіст «Севільї» Денис Черишев зіткнувся у штрафному майданчику «Валенсії» з Бернатом, на що відразу зреагував рефері – 11-метровий. До точки підійшов Іван Ракитич, але переграти досвідченого Дієго Алвеса йому не вдалося. Бразильський кіпер парирував удар, залишивши ворота на замку аж до фінального свистка. І все ж Алвесу довелося серйозно попрацювати ще на 69-й хвилині, рятуючи свою команду після пострілу практично впритул від Іборра.

Фінальні миті запам'яталися неймовірним промахом Бакка із «Севільї», який із близької відстані пробив повз ворота, а також вилученням автора пенальті Дениса Черишева.

Підсумок – нічия 0:0, яка, впевнені, дасть чимало поживи для роздумів нашому наставнику.

«Валенсія»: Дієго Алвес, Рикарду Кошта, Матьє, Барраган, Фуего, Фегулі, Парехо (Жоау Перейра, 82), Бернат, Картабія (Сендерос, 53), Варгас, Алькасер (Кейта, 70).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер