Богуш готовий до дебюту, Несмачний травмований

Богуш готовий до дебюту, Несмачний травмований
Станіслав Богуш

Наступного дня після закінчення першого кола чемпіонату України футболісти прибули до розташування національної збірної для підготовки до товариського матчу з Норвегією, який відбудеться 19-го листопада в Дніпропетровську на стадіоні «Дніпро-Арена» (початок о 20.00).

В понеділок Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО провів прес-конференцію. Після презентації ТМ «Чернiгiвське» преміум-спонсором національної збірної України з футболу, її тренер розповів про плани підготовки команди до майбутнього поєдинку, який, до речі, стане ювілейним, 150-м в історії:

- Безумовно, ювілей накладає ще більшу відповідальність на цей матч. До гри в Дніпропетровську ми готуємося дуже відповідально, хоча часу для цього практично немає. Список викликаних футболістів, який оприлюднив кілька днів тому, зазнав певних змін і розширився. Також з'явилися і кадрові проблеми: в Дніпропетровську не зможе зіграти Несмачний, який зазнав травми, та Ярмаш і Голайдо. Тому замість них ми запросили Краснопьорова і Шевчука. На даний момент до розташування збірної прибули майже всі футболісти, за винятком Федоріва. Намагатимемося, щоб заявка на матч у нас була повною. Адже статус цієї гри передбачає шість замін, тому ми спочатку не планували запрошувати більше гравців, ніж необхідно для протоколу. Навіщо відривати їх на два дні від клубів, у яких зараз дуже насичений графік? Те, що поєдинок в Дніпропетровську буде дуже корисним, сумнівів не викликає. Всім хлопцям дамо шанс проявити себе. Дуже важливо, щоб між ними з'явилася ігрова і психологічна сумісність. Команду Норвегії ми вивчили достатньо ретельно. Її стиль гри в певній мірі схожий з англійським – динаміка, швидкість, безперервна боротьба. Але це в жодному випадку не знімає з нас відповідальність за результат – у футболі саме він стоїть на першому місці.

 

* * *

Станіслав БОГУШ, воротар «Динамо» і збірної України:

- Хлопці, можна сказати, тільки що з'їхалися. На зборах тренер розповів, чим займатимемося на тренуванні. Завтра вранці розберемо гру суперника, а ввечері вилетимо до Дніпропетровська.

- Манера гри Норвегії справді схожа на британську?

- Так, у них силовий стиль ведення гри, тому чекаємо багато боротьби. Найголовнішим буде не поступитися.

- Результат матиме першочергове значення?

- Мені здається, додавати йому особливого значення не варто. Все ж таки, гра товариська, деякі хлопці були вперше запрошені до збірної. Тренери захочуть переглянути якомога більше футболістів, щоб визначитися, на кого їм можна розраховувати надалі.

- Ви готові до дебюту?

- Звичайно. Я був готовий ще минулого разу, коли був викликаний на гру проти хорватів.

- Який психологічний стан динамівців після поразки від «Шахтаря»?

- Звичайно, не найкращий. Щоправда, сьогодні з команди ще нікого не бачив, окрім Саші Алієва й Артема Мілевського. Але на цьому матчі життя не закінчується. Попереду в нас важлива гра з лондонським «Арсеналом». Хоча, зараз клубні справи відходять на другий план, на даний момент найголовніше – збірна.

 

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо» і збірної України:

- Це буде дуже важка і корисна гра. Що стосується відновлення після матчу з «Шахтарем», виспатися хлопці встигли, але втома відчувається й зараз. Є завтрашній день, гадаю, ми встигнемо повернути кондиції. Про збірну Норвегії знаємо, що ця команда нав'язує боротьбу супернику і грає в дуже незручний футбол. Тим паче, зараз погодні умови не найкращі, тому гра буде дуже важкою.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер