Уболівальники – новачкам: «Грайте, а ми вас підтримаємо!»

Уболівальники – новачкам: «Грайте, а ми вас підтримаємо!»

На стадіоні «Динамо», в конференц-залі, відбулася зустріч уболівальників із півзахисником Лукманом Аруною та нападником Брауном Ідейє. Новачків команди представив головний тренер Юрій Сьомін. За старою традицією, перша частина заходу пройшла у форматі «питання-відповідь», а потім настав час автографів та спільних фотографій.

- Юрію Павловичу, чому зупинили свій вибір саме на цих виконавцях?

Юрій Сьомін: - Ми за ними достатньо довго спостерігали, дивилися матчі «Монако» й «Сошо». На них виїжджали наші селекціонери та тренери. На мій погляд, гравці мають внести в нашу команду новий напрям. Вони фізично обдаровані, сильні в єдиноборствах. Найважливіше, Аруна та Ідейє молоді й готові далі рухатися вперед із нами. У своїх попередніх командах вони проводили велику кількість часу, були гравцями основного складу. Для нас це важливо. Сподіваюся, вболівальники їх добре приймуть, а «Динамо» зможе досягти хорошого результату.

- Для вас футбол – робота, чи відпочинок?

Юрій Сьомін: - Звичайно, в першу чергу, – професія, моя улюблена робота. Якщо ти на роботу йдеш із задоволенням, це дуже добре. Футбол – моє життя, хобі, робота. Я був футболістом, потім став тренером. Виходить, уже років 45 у великому футболі.

- За короткий час перебування в Києві встиг покуштувати українську кухню, в яких місцях побував?

Лукман Аруна: - Так, їв ваш відомий суп – борщ. Мені дуже сподобався. Хороший на смак, до цього нічого подібного не куштував. У принципі, в Києві вже побачив багато місць, але я не великий шанувальник гуляти галасливими вулицями. Зараз краще провести час удома, підготуватися до важливих ігор.

- Окрім Аруни та Ідейє ще будуть придбання, говорять про Кардосо та Кранчара?

Юрій Сьомін:
- Ані Карсодо, ані Кранчара в нас не буде. Зараз у нас достатньо своїх хороших гравців, є обойма. Селекція триває цілий рік, але на сьогодні, повторюся, в нас дуже хороший склад.

- Як ви вважаєте, цього року «Динамо» готове здобути єврокубок?

Юрій Сьомін:
- Ми будемо все можливе для цього робити, Перший турнір у сезоні ми здобули, проте не виграли першу гру чемпіонату. На мій погляд, матч із «Металістом» вийшов непоганим. Гучні слова про здобуття єврокубка я робити не можу. Минулого сезону ми пройшли «Манчестер Сіті», але потім на «Бразі» зупинилися. Будемо враховувати помилки. На мій погляд, у новому сезоні наша команда стала сильнішою.

- Ідейє заявлений за «Динамо»?

Юрій Сьомін:
- Ще ні.

- Як плануєте на футбольному полі використати універсалізм Аруни?

Юрій Сьомін:
- Це добре, що він грає на багатьох позиціях. Це будемо враховувати. Все залежатиме від ситуації, не варто забувати про командні інтереси.

- Хачеріді залишається в «Динамо»?

Юрій Сьомін:
- Залишається. Ти хочеш цього?

- Так.

Юрій Сьомін:
- Тоді твоє бажання – закон.

- Розкажіть, як вас прийняли в команді?

Браун Ідейє:
- Добре, всі хлопці приємні, я впевнений у них, ми спілкуємося.

- Які почуття були після того, як здійняли Суперкубок у Полтаві?

Лукман Аруна:
- Мені було дуже приємно, я давно нічого не вигравав. Востаннє – чемпіонат світу серед сімнадцятирічних зі збірною Нігерії. Тому я взяв кубок і так довго з ним бігав (оплески в залі).

- Як довго ви тренували «Памір»?

Юрій Сьомін:
- Три роки.

- Брауне, чому вас називають «цукор»?Браун Ідейє: - Не можу сказати, що мене так називають. У Франції частіше використовували Боббі.

- Спасибі за 3:1 в Полтаві, для нас це дуже важливо. Тепер питання до новачків. Які відмінності у тренувальному процесі у французьких клубах, та в «Динамо»?

Браун Ідейє:
- Є такі. У Франції більше уваги приділяється роботі з м’ячем. Чемпіонат України складний, але у Франції все ж ще складніше забивати м’ячі.

Лукман Аруна: - Не можу нічого додати, ми грали в одній лізі.

- У вас дуже цікава зачіска, спеціально зробив таку, приїхавши до Києва?

Браун Ідейє:
- У мене й у Франції була така зачіска. Я з нею забивав м’ячі, сподіваюся, тут продовжу.

- Юрію Павловичу, як часто будете проводити подібні заходи, зустрічатися з уболівальниками?

Юрій Сьомін:
- Багато чого буде залежати від вашого бажання, якщо вам буде цікаво. Нам дуже приємно проводити відкриті тренування, з’являється можливість познайомитися з уболівальниками.

- Збираєтеся випускати новачків у найближчих матчах?

Юрій Сьомін:
- Ми це будемо робити. Якщо Браун отримає трансферний сертифікат, він вийде в наступному матчі. Сподіваємося й на Аруну, якщо в нього зі здоров’ям буде все гаразд.

- Які цілі ставите на цей сезон?

Юрій Сьомін:
- По-перше, ти більше приводь на футбол друзів із подвір’я, зі школи. А цілі у «Динамо» одні – завжди вигравати. Тільки зіграв унічию, вже вболівальники невдоволені. (Максим, який поставив питання, прийшов із бабусею й у подарунок від тренера отримав альбом з автографом)

- Брауне, твоя сім’я переїде жити до Києва?

Браун Ідейє:
- Так, вони будуть тут. Іноді в Києві буває прохолодно, але, сподіваюся, їм тут сподобається, себе добре будуть почувати.

- Як вас зустрів Айїла Юссуф?

Браун Ідейє:
- Я його давно знаю, з моменту нашої зустрічі у збірній. Перед підписанням контракту багато з ним розмовляв і він переконав, що в Києві хороша команда, вболівальники. Він допоміг нам у багатьох питаннях.

- Юрію Павловичу, яку думку склали про Темура Парцванію після зборів?

Юрій Сьомін:
- Темур хороший захисник, якому потрібна ігрова практика. На сьогоднішній момент грає за другу команду, а окремі тренування проводить із нами. Він у нашій обоймі.

- Брауне, який у тебе годинник і скільки він коштує?

Браун Ідейє:
- Годинник, який не пропускає воду, коштує 500 євро.

- Де складніше грати – проти «Шахтаря» в Україні, чи «Марселя» та «Ліона» у Франції?

Лукман Аруна:
- Не зовсім коректно порівнювати ліги. «Марсель» та «Ліон» дуже сильні команди, так само як і «Шахтар».

- Юрію Павловичу, як ви готуєтеся до Євро-2012?

Юрій Сьомін:
- Ми повинні підготувати хлопців-українців і передати їх Олегу Блохіну в повному здоров’ї та в хороших кондиціях. Чим у збірній буде більше гравців «Динамо», тим краще для нас.

- Яка доля Карлоса Корреа?

Юрій Сьомін:
- У нього ще рік контракту, він працює в загальній групі. Ви ж розумієте, на поле виходять 11 гравців, а в нашій обоймі 22 футболісти. Цілком можливо, найближчим часом ми його випустимо на поле, дамо шанс.

- Ідейє, в нападі в «Сошо» ви грали в парі з Модібо Майга, а у «Ксамаксі» один. Як комфортніше?

Браун Ідейє:
- Хороше питання. Якщо говорити про мене, то я віддаю перевагу грі з двома форвардами. Але якщо тренер скаже виходити одному, до цього готовий.

- Сьогодні міжнародний день шоколаду. Як ставитеся до солодкого життя?

Лукман Аруна:
- Не люблю шоколад, від нього повнієш.

Браун Ідейє:
- Я не їм шоколаду.

Перш ніж узяти в щільне коло головних дійових осіб сьогоднішньої зустрічі, активісти фан-клубу вручили Аруні та Ідейє динамівські шалики, урочисто прийнявши до своїх лав. «Грайте та приносьте «Динамо» перемоги, – сказали хлопці та дівчата динамівським новачкам. – А ми вас у всьому будемо підтримувати».

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер